Jubiliatas su žmona Lonnie bei broliene išėjo į balkoną, iš kurio buvo matyti Muhammado Ali centro fojė, kad susitiktų su minia.

Šioji bokso legendą pasitiko sveikinimo šūksniais bei plojimais. Vėliau buvęs sunkiasvoris čempionas pamojavo miniai ir išvyko į privatų pobūvį.

1960 m. olimpinėse žaidynėse Romoje M. Ali iškovojo aukso medalį vidutinio svorio kategorijoje.

1960–1963 m. jaunasis boksininkas pasiekė rekordą 19 laimėtų kovų iš eilės (iš jų 15 nokautu).

Už atsisakymą kariauti kariuomenėje Vietname 1967 m. M. Ali atimtas pasaulio čempiono titulas ir paskirta bausmė – 5-eri metai kalėjimo. Po 3-ejų metų pateikus daugybę apeliacijų iš kalėjimo jis buvo paleistas ir 1970 m. grįžo į ringą.

1971 m. pralaimėjo Joe Fraizeriui.

Čempiono titulą susigrąžino 1974 m. nugalėjęs George'ą Foremaną sunkiasvorių čempionate. 1974 m. susitiko kovoje su J. Fraizeriu, kurį nokautavo 14 raunde. Savo titulą sėkmingai gynė iki 1978 m. 1978 m. kovą pralaimėjo Leonui Spinksui. Tačiau revanšiniame susitikime L. Spinksas buvo nugalėtas ir M. Ali paskelbtas čempionu.

1979 m. birželio 27 d. M. Ali oficialiai paskelbė, kad pasitraukia iš bokso, tačiau po metų, 1980 m. spalio 2 d. dar kartą pasirodė ringe, bet pralaimėjo Lariui Holmsui.

Nepaisydamas pralaimėjimo L. Holmsui ir prastos sveikatos, M. Ali 1981 m. spalio 11 d. dar kartą pasirodė arenoje ir vėl pralaimėjo 12 metų jaunesniam boksininkui Trevorui Berbikui. Nuo to laiko M. Ali galutinai paliko boksą.

Jo karjeroje: 56 laimėtos kovos, (iš jų 37 nokautais) ir 5 pralaimėjimai (iš jų 1 nokautas).

1982 m. M. Ali medikai nustatė vegetacinį nervų sistemos susirgimą – Parkinsono ligą (manoma, jog tai dėl bokso).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją