M. Ali (Muhammad Ali) tik pozavo fotografams ir filmavimo grupėms. Šimtai gerbėjų plojo, kai jis sugniaužė kumščius ir lėtai apsuko ratą specialiai įrengtame bokso ringe.

500 salėje buvusių žurnalistų nebuvo įsitikinę, ar sunkios ligos paženklintas M. Ali (Muhammad Ali) apskritai suprato, kur jis yra ir dėl ko. Jis nepratarė nė žodžio apie 800 puslapių, 50 cm aukščio ir 50 cm pločio knygą, kurią apie jį išleido Kelno leidėjas Benediktas Tašenas (Benedikt Taschen), nepasakė nė žodžio apie kadaise legenda tapusį savo gyvenimą.

Leidėjai tikėjosi, kad "GOAT" ("Greatest of All Time" - "Visų laikų geriausias") taps didžiausia, storiausia ir brangiausia knyga. Tačiau taip neatsitiko. Išvakarėse Frankfurto knygų mugėje dar sunkesnį ir brangesnį kūrinį pristatė italų leidykla. "GOAT", anot skirtingų pranešimų, sveria 29 arba 34 kilogramus. Tūkstantį specialiai puoštų knygos egzempliorių tikimasi parduoti po 7 tūkst. 500 eurų už vienetą. Kiti egzemplioriai kainuos 3 tūkst. eurų.

M.Ali (Mohammad Ali) yra triskart pasaulio bokso čempionas sunkiasvorių kategorijoje. Garsusis boksininkas gimė 1942 metais Luisvilyje, Kentukio valstijoje. Olimpinis čempionas pasižymėjo puikia reakcija ir greičiu, neįprasta kovos maniera. 1964 metais laimėjęs pasaulio čempiono titulą jis paskelbė, jog pereina į islamą ir netrukus iš Kasijaus Klėjaus (Cassius Clay) tapo M. Ali (Muhammad Ali).

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją