Pastarasis socialiniame tinkle pasidalino savo tėvynės žiniasklaidos straipsniu, kuriame buvo giriamas už pasirodymą praėjusią savaitę Čikagoje (JAV) vykusiame Tautų lygos turnyre.

Neaišku, kas būtent užkliuvo A. Spiridonovui, tačiau 31-erių tinklininkas varžovo įrašą pakomentavo užgauliais žodžiais: „Polska ku**a“.

Netrukus rusas dar pridūrė, jog jo senelis „kr**o jūsų Lenkiją“.

Aleksejus Spiridonovas pratrūko keiksmais

Vėliau A. Spiridonovas ištrynė savo komentarus, tačiau jie neliko nepastebėti. Tinklininko paskyras socialiniuose tinkluose užtvindė atsakomosios Lenkijos tinklinio gerbėjų replikos. O šios šalies federacijos prezidentas Jacekas Kasprzykas kreipėsi į Tarptautinę tinklinio federaciją (FIVB), reikalaudamas nubausti liežuvio nenulaikantį rusą.


Neapykanta Lenkijai A. Spiridonovas spinduliuoja ne vienerius metus. Lenkus jis yra pavadinęs „supuvusia tauta“, nuolat įžeidinėja juos savo interviu ar pasisakymuose socialiniuose tinkluose, rungtynių metu rankomis vaizdavo šaudantis į Lenkijos sirgalius, kartą net apspjovė tribūnoje buvusį deputatą Mareką Matuszewskį.

Bet tai – ne vieninteliai 2013 metų Europos čempiono išsišokimai. 2011 metais jis buvo diskvalifikuotas pusei metų dėl dažno girtavimo.

Kazanės „Zenit“ klubui atstovaujantis A. Spiridonovas per karjerą triskart tapo Čempionų lygos nugalėtoju.

Primename, kad Rusijos rinktinė laimėjo antrą kartą surengtą Tautų lygos turnyrą, praėjusį sekmadienį finale 3-1 (25:23, 20:25, 25:21, 25:20) įveikusi šeimininkus amerikiečius.

Pusfinalyje rusai 3-1 (25:19, 24:26, 25:22, 25:21) palaužė būtent Lenkijos rinktinę, kuri vėliau užėmė trečią vietą.

A. Spiridonovas šiose varžybose nežaidė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)