Vokiečiai šiose rungtynėse pasižymėjo pirmi, tačiau lietuviams prireikė vos kelių minučių, kad rezultatą išlygintų ir persvertų savo naudai. Pirmojo kėlinio viduryje Genrikas Pavliukianecas taikliu baudiniu mūsų šalies komandos pranašumą padidino iki 4:1, o prieš pertrauką Lietuvos rinktinė pirmavo jau 8:1.

Antras kėlinys prasidėjo dviem vokiečių įvarčiais, bet Lietuvos rinktinė varžovų viltis užgesino atsakydama tuo pačiu. Lietuviai ramiai išsaugojo saugią persvarą iki finalinės sirenos ir triumfavo 11:6.

Ketvirtadienio vakarą Lietuvos rinktinė žais paskutines X grupės rungtynes su Suomijos komanda. Pasibaigus kovoms grupėse, paaiškės galutinė lietuvių pozicija ir būsimi varžovai ketvirtfinalyje.

Rezultatyviausias Lietuvos rinktinėje rungtynėse su Vokietija su penkiais įvarčiais buvo G. Pavliukianecas, Justas Pažarauskas pelnė tris įvarčius, du kartus pasižymėjo kapitonas Nerijus Montvydas, kartą varžovus nubaudė centro gynėjas Mantas Brazauskis, oponentų vartus atakuojantis itin retai.

„Džiaugiuosi, kad pavyko atidirbti praleistą įvartį, retai taip nutinka. Šiandien man tai pavyko ir tai labai džiugina. Vis tik taškas prie bendro rezultato. Šiaip klaidelių neišvengėme, bet džiugina tai, kad jau ne pirmose rungtynėse startuojame stipriai. Mums lengviau gyventi, kai varžovai mus vejasi. Dabar turime susikaupti vakaro rungtynėms su Suomija“, – sakė M. Brazauskis.

„Šiandien anksti kėlėmės, mačiau, kad žaidėjai buvo kiek mieguisti. Vis tik, atėjus laikui, komanda parodė savo charakterį ir kovingumą. Šiandien dar turime rungtynes prieš Suomijos rinktinę. Tikrai nelengvas bus varžovas. Mums būtina pergalė norint kovoti dėl pirmos vietos grupėje“, – sakė K. Janeika.

IBSA pasaulio žaidynių golbolo turnyro čempionams atiteks ne tik aukso medaliai, tačiau ir tiesioginis bilietas į 2024 m. Paryžiaus vasaros paralimpines žaidynes.

Dar vieną šansą prasibrauti į paralimpines žaidynes Senojo žemyno komandos turės šių metų gruodį Juodkalnijoje vyksiančiame Europos čempionate.

Lietuvos rinktinei turnyre atstovauja kapitonas Nerijus Montvydas, Genrikas Pavliukianecas, Artūras Jonikaitis, Justas Pažarauskas, Mantas Brazauskis ir Juozas Eigminas.

IBSA pasaulio žaidynių golbolo turnyro tiesiogines vaizdo transliacijas galima stebėti oficialioje Tarptautinės aklųjų sporto asociacijos paskyroje Youtube.

Lietuvos vyrų golbolo rinktinės tvarkaraštis ir rezultatai:

rugpjūčio 20 d., sekmadienis

11.30 val. Egiptas – Lietuva 3:8

rugpjūčio 21 d., pirmadienis

14.00 val. Pietų Korėja – Lietuva 8:5

rugpjūčio 22 d., antradienis

16.30 val. Lietuva – Didžioji Britanija 13:3

rugpjūčio 23 d., trečiadienis

14.00 val. Lietuva – Japonija 10:3

rugpjūčio 24 d., ketvirtadienis

11.30 val. Lietuva – Vokietija 11:6

19.00 val. Suomija – Lietuva

rugpjūčio 25 d., penktadienis

11.30 val. Ketvirtfinalis 1

14.00 val. Ketvirtfinalis 2

16.30 val. Ketvirtfinalis 3

19.00 val. Ketvirtfinalis 4

rugpjūčio 26 d., šeštadienis

12.15 val. Pusfinalis 1

14.45 val. Pusfinalis 2

rugpjūčio 27 d., sekmadienis

15.15 val. Rungtynės dėl bronzos

17.50 val. Finalas