Nors iki pakartoto rekordo trūko nedaug, rinktinės lyderis Vytautas Strolia neliko patenkintas nei užimta vieta, nei asmeniniu pasirodymu. Jam, Maksimui Fominui, Lidijai Žurauskaitei bei Natalijai Kočerginai pavyko pranokti 8 šalių varžovus.

– Lietuvos komanda tik vieną kartą yra patekusi į pasaulio čempionato mišrių estafečių rungties 16-uką. Kaip vertinate šiandienos 17-ą vietą?biathlonltu.com paklausė V. Strolios.

– Minimalus planas buvo 16-ukas, 15-ukas, tad negaliu sakyti, kad esu patenkintas. Bendras rezultatas po finišo nėra džiuginantis, nes tikslai buvo kitokie. Asmeniškai irgi nepasakyčiau, kad viskas buvo liuks, nepataikyti šūviai kainavo nemažai laiko.

– Prieš čempionatą daug kalbėta apie trasą: ir šlapia, ir apledėjusi. Ar sudėtinga išvystyti greitį?

– Trasa sudėtinga, slydimo nėra. Šlapias sniegas, bet visiems vienodas. Tiesiog vieniems tokios sąlygos labiau į naudą, kitiems – mažiau. Nieko nepadarysi, visą laiką būna savų pliusų, savų minusų, tiesiog reikia prisitaikyti, važiuoti taip, kaip yra, nes visiems vienodai.

– Ar yra specifinių sudėtingesnių vietų trasoje?

– Viskas kaip ir normaliai, tikrai nėra, kad būtų tragedija. Aišku, visoje trasoje pralenda lazdos ir labai lengvai galima sulaužyti, kas šiandien nutiko Maksimui pakilimo metu. Tiesiog įkišo lazdą į skylę sniege, nespėjo ištraukti ir nulūžo galas – tada reikėjo keisti. Šis dalykas gali dažnai pasitaikyti.

– Po Europos čempionato praėjo vos pusantros savaitės. Kaip atrodė tas laikotarpis iki pasaulio čempionato?

– Namie pabuvau 2-3 dienas, tada pervažiavome į Ignaliną, kur 3 dienas visai gerai treniravomės. Po to, savaitgalį, atkeliavome į Čekiją. Gana gerai laikas praėjo namie, išėjo ir pailsėti, ir pasitreniruoti, tuo laikotarpiu esu visai patenkintas.

– Čekai žada rekordinį žiūrovų skaičių pasaulio čempionate. Ar jaučiasi ta atmosfera?

– Nors savaitės vidurys jau pirmose varžybose žiūrovų ir triukšmo buvo labai daug. Čia stadionas turi tikrai gerą akustiką. Triukšmas neeilinis, todėl įsivaizduoju, kad savaitgalį turėtų būti super palaikymas tiek čekams, tiek kitų šalių sportininkams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją