Tautiečiai labiausiai pasižymėję keturiuose žaidimuose: „Counter Strike“, „League of Legends“, „Fortnite“ ir „VALORANT“. Tačiau tarp geriausių pasaulyje mūsų šalies atstovai varžosi ir daugybėje kitų žaidimų tiek telefonuose, tiek konsolėse ar kompiuteriuose.

Lietuviai jėgas išbandę daugiau 1,2 tūkst. profesionalių turnyrų ir yra uždirbę apie 1,47 milijono eurų. Šiuo metu pagal turnyruose laimėtus piniginius prizus Lietuvos esporto atletai rikiuojasi 64-oje vietoje pasaulyje. Šioje rikiuotėje pagal laimėtas sumas pirmauja Kinijos ir JAV esportininkai.

Lietuviai „Counter Strike“ žaidime jau yra uždirbę kiek daugiau nei 700 tūkstančių eurų. Pagal žaidėjų laimėtus piniginius prizus „League of Legends“ žaidimas rikiuojasi antroje pozicijoje – kiek daugiau nei 223 tūkst. eurų, trečią ir ketvirtą vietas, su beveik 200 tūkst. eurų uždarbiu, dalinasi „Fortnite“ ir VALORANT.

Įdomu tai, kad nors lietuviai yra tikrai stiprūs ir daug uždirbę „League of Legends“ žaidime, solidžiausius piniginius prizus laimėjusių profesionalų dešimtuke šio žaidimo atstovų nematome.

Iš esmės dešimtuke dominuoja „Counter Strike“ meistrai. Nenuostabu, visgi šis žaidimas tarp šalies esporto fanų ir yra populiariausias.

Svarbu paminėti, kad šis sąrašas yra sudarytas remiantis elektroninio sporto profesionalų turnyrų uždarbiu. Į sąrašą neįtraukti žaidėjų kontraktai ar priedai bei neįskaičiuojamas turnyro uždarbis atstovaujant komandai trenerio pozicijoje.

1 vieta: Žygimantas „RedRush“ Navickas

20-metis profesionalus „Fortnite“ žaidėjas, kuris nuo savo karjeros pradžios 2019-tais iš turnyrų savo kišenes papildė kiek daugiau nei 155 tūkst. eurų.

Didžiausias Ž. Navicko pasiekimas –1 vieta „Fortnite Champion Series“ turnyre. Čia greta trofėjaus lietuvis uždirbo 75 tūkst. eurų.

„RedRush“ pikas buvo 2019-aisiais, kada su Švedijos žaidėjais varžėsi tiek čempionų taurėje, tiek pasaulio čempionate, kuriame pateko į geriausių 25-tuką. Nors ir kiek rečiau matomas, tačiau Žygimantas ir toliau aktyviai dalyvauja turnyruose, paskutiniu metu atstovaudamas Singapūro komandai „TheCartel Esports“.

26-erių metų elektroninio sporto atletas, buvęs profesionalus „Counter Strike“ žaidėjas, dabar profesionalus „VALORANT“ žaidėjas. Vienas geriausių Lietuvos CS žaidėjų iki 2020 metų, kada perėjo į naująjį „VALORANT“ žaidimą.

Viso Žygimantas iš turnyrų savo kišenes papildė kiek daugiau nei 127 tūkst. eurų.

Didžiausias „Nukkye“ uždarbis CS žaidime – pasauliniame „DreamHack Open Summer“ turnyre 2018-aisiais, kada „Imperial“ ekipa tapo čempione ir dalinosi 50 tūkst. eurų prizą.

Savo naują VALORANT karjerą Žygimantas pradėjo didžiausioje Ispanijos organizacijoje „Team Heretic“, o kiek vėliau persikėlė į didžiausią Europos organizaciją „G2 Esports“. Būtent su Berlyne įsikūrusia ekipa lietuviui pavyko prasimušti į Profesionalios lygos atkrintamąsias.

Dabar Ž. Chmieliauskas atstovauja Ispanijos ekipą „Giants“, su kuria rugpjūčio mėnesį dalyvavo pasaulio čempionate Los Andžele.

Didžiausias VALORANT uždarbis: 17 tūkst. eurų.

24-rių metų profesionalus CS žaidėjas, karjerą pradėjęs Lietuvoje, o dabar atstovaujantis didžiausią „Counter Strike“ organizaciją iš Ukrainos „NaVi“.

Justino bendras turnyrų uždarbis: 125 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją