Modelis, pasirodo, per senas. Teisėjai nusprendė, kad jis nėra geras, kad juo šaudyti negaliu“, – pasakojo pasaulio šiuolaikinės penkiakovės čempionate ketvirtą vietą iškovojusi Laura Asadauskaitė.

Lietuvos sportininkė kvalifikacinėse varžybose, pusfinalyje bei finale šaudė skolintu pistoletu.

„Todėl tikrai labai džiaugiuosi, kad patekau į finalą ir užėmiau ketvirtą vietą... Nors tasai atitrūkimas lyderės buvo ne toks ir didelis – 17 sekundžių. Normaliomis sąlygomis, su savo pistoletu, galėjau laimėti ir aukso medalį. Manau, kad turėjo būti auksas mano. Tačiau situacija viską pakoregavo. Susikaupiau ir dariau viską, ką galėjau“, – sakė sportininkė.

Bate, Didžiojoje Britanijoje, vykstančio pasaulio šiuolaikinės penkiakovės čempionato moterų asmeninių varžybų finale L. Asadauskaitė iš viso surinko 1409 taškus (fechtavimas – 225, plaukimas – 270, jojimas – 291, „Laser Run“ – 623).

Čempione tapo italė Elena Micheli (1429), sidabrą iškovojo Alice Sotero (1420), o bronza pasipuošė britė Kerenza Bryson (1419).

„Pasirengimas vyko pagal planą, pagrindinė užduotis buvo varžybose sudalyvauti geriausios sportinės formos. Su rungtimis, kurios reikalauja fizinio pasirengimo, tikrai gerai sekėsi – ir bėgosi gerai, ir plaukime jausmas buvo geras. Varžybose viskas vyko taip, kaip buvo suplanuota, išskyrus jau kiek anksčiau mano minėtus niuansus“, – sakė L. Asadauskaitė.

Sportininkė pabrėžė jau apsipratusi prie naujojo šiuolaikinės penkiakovės varžybų formato: „Žinau, kad viskas greitai, greitai vyksta“.

„Nėra daug laiko poilsiui ir atsipalaidavimui, – nusišypsojo 39-erių metų penkiakovininkė. – Jeigu atvirai, man jau pradeda patikti naujas formatas“.

L. Asadauskaitė pagrindinė užduotis dabar – pasirinkti naujo modelio pistoletą.

„Kažkaip reikės bandyti jį prisijaukinti, – sakė sportininkė. – Per kelis kartus nesugebėjau jo perprasti, sunku pataikyti. Šįkart tai buvo mano antirekordas. Situacija nėra paprasta. Grįšiu namo ir pradėsiu treniruotis, lėksiu dukart per dieną į šaudyklą. Gal ir gerai, kad viskas atsitiko dabar, laiko dar tikrai turiu iki naujo sezono pradžios. Prisišaudysiu, atsigausiu. Kiti metai – olimpiniai. Todėl mano užduotis – parodyti, ką galiu. O galiu aš daug“.

Priminsime, kad pasaulio čempionate dalyvavo ir Ieva Serapinaitė, Gintarė Venčkauskaitė, Elzbieta Adomaitytė bei Titas Puronas, tačiau jiems nepavyko peržengti pusfinalio laiptelio.