Čempionatas bus surengtas sausio 8-14 dienomis vyks Kaune.

Tiesa, į jį legendinė mūsų šalies šokių ant ledo pora Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas užsukti neplanuoja.

Tai portalui 15min.lt atskleidė LČF direktorė Lilija Vanagienė.

„Dirba Rusijoje jie savo darbą, be kurio negali gyventi. Bandė, bet negali. Niekas jiems negali sakyti, kad palikite savo namus, darbus. Jie kuria pasakas, personažus vaikams, be šito jie gyventi negali. Pas mus, deja, nėra kur ir nėra kaip. Jei būtų galimybės, jie nebūtų ten. Čia tokių darbų, ką jie dirba, niekur nėra“, – teigė ji.

Rusijoje gyvenantys M. Drobiazko ir P. Vanagas 2000-aisiais buvo apdovanoti Gedimino ordino Riterio kryžiais. Tais metais pora pasiekė savo karjerų viršūnę, kai iškovojo pasaulio čempionato bronzos medalius.

Nepaisant karo Ukrainoje, jie toliau dalyvavo Kremliaus atstovo žiniasklaidai Dmitrijaus Peskovo žmonos Tatjanos Navkos organizuotuose šou Sočyje ir Sankt Peterburge. Tai sukėlė skandalą Lietuvoje.

Garsi čiuožėjų pora nepateikė jokio paaiškinimo – negana to, pasidalino nuotraukomis iš pasirodymų bei skyrė žodžius gerbėjams.

Maskvoje gyvenančiai M. Drobiazko 1992-aisiais išimties tvarka buvo suteikta Lietuvos pilietybė. Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas sako, kad dalyvavimas Kremliaus remiamuose renginiuose yra spjūvis Lietuvai į veidą bei į jos vertybes.

Kai kurie šalies politikai prakalbo ir apie galimybę atimti Lietuvos pilietybę iš Maskvoje gimusios M. Drobiazko.

Lietuvos prezidentas G. Nausėda rugpjūčio 10 dieną pasirašė dekretą, kuriuo M. Drobiazko ir P. Vanagą išbraukė iš apdovanotųjų Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino 5-ojo laipsnio ordinu sąrašo, pažeminus apdovanotojo vardą.

Praėjusį sausį Europos čempionatas vyko Espe, Suomijoje.

Lietuvos šokių ant ledo pora Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius jame liko greta prizininkų pakylos, užėmę ketvirtą vietą ir užfiksavę aukščiausią pasiekimą karjeroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)