29-erių belgė gelbėjo Belgijos rinktinę, kurioje dėl traumų trūko barjerinio bėgimo meistrių.

Po jai įprastų pasirodymų kūjo metimo ir rutulio stūmimo sektoriuose jos laukė neįprastas iššūkis: startas 100 m barjerinio bėgimo rungtyje.

Kiekvienas atleto startas rungtyje atneša komandai 1 tašką, o komandiniame čempionate ir 1 taškas gali būti lemiamas. Toli tokių atvejų ieškoti nereikia – ketvirtadienį Lietuvos komanda 0,5 taško aplenkė Slovėniją, iškovojo 3-ią vietą bei bilietą į elitinį lengvosios atletikos divizioną.

Belgė 100 m barjerinio bėgimo rungtį įveikė per 32.81 sek. ir nuo nugalėtojos atsiliko net 19 sekundžių.

Rutulio stūmikės Jolien Boumkwo startas barjerinio bėgimo rungtyje

Tačiau svarbiausia, ji gelbėjo komandą ir papildė jos taškų kraitį tuomet, kai atrodė, jog komandai gresia diskvalifikacija.

Sirgaliai stadione negailėjo balsų, kai tvirtai sudėta atletė startavo bėgimo takelyje. Skirtingai nei sprinterės, ji per barjerus nešokinėjo, o juos tiesiog atsargiai peržengdavo, o galiausiai kirsdama finišo liniją plačiai šypsojosi.

Rutulio stūmikės Jolien Boumkwo startas barjerinio bėgimo rungtyje

Nuostolių turėjo Šveicarija, kuri neturėjo savo atstovės šioje rungtyje, tad belgė už startą komandai iškovojo du taškus.

„Komanda man yra svarbiausia. Tai ne pokštas. Negalėjau leisti, jog atsitiktų taip, kad pralaimėtume vienu tašku“, – po varžybų teigė atletė.

Ji prisipažino „buvusi daugiau nei laiminga“ galėdama dalyvauti tokioje rungtyje ir teigė, jog tai buvo „ypatinga patirtis“.

Rutulio stūmikės Jolien Boumkwo startas barjerinio bėgimo rungtyje

Europos lengvosios atletikos komandinis čempionatas Lenkijoje yra vykstančių Europos žaidynių dalis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją