Varžybų dalyvius ant speigračio esantis Suomijos kalnų kurortas Suomutunturi sekmadienį pasitiko sniego pliūpsniais.

Bet pirmadienį, kai vyko oficiali Super-G rungties treniruotė, debesų užtvaras išsklaidė saulė.

Jau ketvirtą kartą vyksiančiose varžybose tradiciškai dalyvauja Lietuvos, Latvijos ir Estijos atstovai. Be to, šiemet tarp sportininkų yra ir suomių bei rusų.

Praėjusiais metais sėkmingiausiai iš lietuvių varžybose pasirodė Rokas Zaveckas, savo amžiaus grupėje laimėjęs visas tris rungtis – Super-G, slalomą milžiną ir slalomą. Šiemet prasibrauti tarp prizininkų talentingam sportininkui bus labai sunku – balandžio 15 d. 16-ą gimtadienį švęsiantis R. Zaveckas startuos kitoje amžiaus grupėje, kur lenktyniaus ir 20-mečiai kalnų slidininkai.

„Rokas puikiai supranta, kad šioje grupėje pergalių reikės palaukti. Dabar mums svarbiau – ilgalaikiai tikslai – meistriškumo tobulinimas, patirties kaupimas. Žinoma, jei pavyks jau dabar pakilti aukštai, bus labai puiku“, - teigė R. Zavecką treniruojantis jo tėvas Giedrius. Jis taip pat startuos varžybose.

Būtent R. Zavecko rankose buvo Lietuvos trispalvė per atidarymo iškilmes, kai skambant latvių, lietuvių ir estų kalbomis atliekamai dainai „Bunda jau Baltija“ nuo šlaito leidosi po tris Lietuvos, Latvijos ir Estijos sportininkus. Mūsų šaliai šiame nusileidime dar atstovavo Aivaras Tumas ir Kasparas Gudžius.

R. Zaveckas jau yra patyręs vėliavnešys – trispalvę jis nešė ir pernai per Baltijos taurės varžybų atidarymą, ir šiemet sausio viduryje Insbruke (Austrija) vykusių pirmųjų jaunimo žiemos olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje.

Pasibaigus oficialioms atidarymo iškilmėms dalis jose dalyvavusių lietuvių dar sušoko skambant Marijono Mikutavičiaus „Trims milijonams“. O po to patraukė ilsėtis – laukia trys dienos svarbių kovų.

Pirm dieną sportininkai tądien varžysis greičiausioje – Super-G – trasoje. Trečiadienį vyks slalomo milžino, ketvirtadienį – slalomo rungtis. Penktadienį bus surengtos tradicinės vaikų lenktynės – jose savo jėgas mėgins pagal amžių tarp pagrindinių varžybų dalyvių dar nepatenkantys kalnų slidininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją