Pirmąjį vasario savaitgalį snukerio mėgėjai iš visų Baltijos šalių rinkosi į Vilniaus biliardo klubą „Cue Club“, kuriame vyko Baltijos Snukerio Lygos I-asis etapas. Kaip ir buvo tikėtasi, gausiausiomis pajėgomis stojo Lietuvos atstovai, subūrę 25-is šios disciplinos atstovus. Stebėtina, jog priešingai nei ankstesniais metais, neatvyko nė vienas Latvijos atstovas.

Lietuvoje apsilankė penki žaidėjai iš Baltarusijos, tarp jų - ir viena moteriškosios lyties atstovė. Be to, į turnyrą atvyko ilgametis Lietuvos pirmosios snukerio reitingo vietos savininkas bei buvęs Lietuvos snukerio čempionas Henrikas Strolis.

Pirmajame etape visi žaidėjai buvo suskirstyti į grupes po 7-8 žaidėjus. Kovos vyko kiekvieno su kiekvienu iki 1 pergalės („round-robin“). H. Strolis, S. Dragūnas, T. Puodžiūnas, A. Isajenka, V. Schulte, Baltarusijos reitingo žvaigždė S. Melničonokas ir jo tautiečiai M. Škundalevas ir S. Vasiljevas bei kiek netikėtai į žaidimą grįžęs J. Merkelis be ypatingų sunkumų pasiekė aukščiausias vietas grupių etape ir iškopė į aštuntfinalius.

Dėl likusių vietų aštunfinalyje tarpusavy žaidė visas kitas vietas grupėje tarp 3 ir 6 užėmę žaidėjai.

Aštuntfinaliuose didelių netikėtumų žaidėjai nepateikė: į ketvirtfinalius išėjo 6 iš 8 grupių lyderių, nušlavę savo oponentus rezultatu 2:0. Deja, nelygioje kovoje krito J. Merkelis, nepajėgęs išlaikyti tempo prieš gražų žaidimą demonstravusį S. Melničonoką bei Lietuvos reitingo lyderis S. Dragūnas, kontrolinėje partijoje pralošęs A. Maksimovui.

Ketvirtfinaliuose susitiko H. Strolis ir S. Vasiljevas, V. Schulte ir A. Isajenka, M. Škundalevas ir A. Maksimovas, T. Puodžiūnas ir S. Melničonokas. Pirmuosiuose ketvirtfinaliuose šventė mačų favoritai atsižvelgiant į grupių rezultatą ir skirstymą H. Strolis ir M. Škundalevas. Kituose ketvirtfinaliuose A. Isajenka nukovė jaunąjį V. Schultę, o T. Puodžiūnas laimėjo prieš S. Melnichonok.

Pusfinaliuose susitiko vienų gausiausiai apdovanotų Lietuvos biliardo pasaulio atstovų būrys bei itin aukštos klasės žaidimą šiame turnyre demonstravęs Baltarusijos atstovas M. Škundalevas. Pirmajame pusfinalyje špagas surėmė seni priešai, daugelio snukerio turnyrų finalų dalyviai H. Strolis ir A. Isajenka. Vis dėlto H. Stroliui nepavyko pademonstruoti klasiško žaidimo ir gerą formą demonstruojantis A. Isajenka iškopė į finalą.

Kitame pusfinalyje susirungė M. Škundalevas ir T. Puodžiūnas. Po nuožmios kovos, kurioje buvo ir turnyro aukščiausia 58 taškų serija, rezultatu 3:2 į finalą pateko T. Puodžiūnas.

Deja, pastarajam nuovargis pakišo koją ir po įtemptos kovos pasiekus finalą nepavyko pasipriešinti lyg ant sparnų žaidžiančiam universaliajam A. Isajenka. Rezultatas - 3:0.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)