Sunku įsivaizduoti, bet būtent dailiajame čiuožime 25-erių metų M. Bell pagal amžių jau yra laikoma veterane. Paprastai šiame sporte karjeros pikas pasiekiamas prieš atšvenčiant 18-ąjį gimtadienį, o 20-ties pačiūžos kabinamos ant vinies.

Šiuo atžvilgiu M. Bell yra visiška išimtis. Būdama 25-erių ji tapo JAV čempione ir pirmą kartą savo karjeroje debiutuos olimpinėse žaidynėse. Tokios „senos“ sportininkės JAV į olimpiadą nesiuntė nuo 1927 metų.

„Man ant ledo teko daug išgyventi ir išmokti. Tapau atsakingesnė ir geresnė sportininkė. Esu pasirengusi šiam žingsniui. Ir anksčiau buvau arti olimpinių žaidynių, bet į jas taip ir nenuvykau. Galbūt tuomet dar nebuvo tinkamas laikas. Galbūt žvaigždės nebuvo tinkamai išsidėsčiusios danguje“, – „USA Today“ sakė čiuožėja.

Ji pabrėžė, kad dabar yra labiau pasitikinti savo jėgomis nei bet kada anksčiau: „Esu pasirengusi ir turiu patirties. Būdama jaunesnė dar nebuvau pasirengusi žaidynėms ar pergalei Jungtinėse Valstijose. Tokia mano istorija. Tai nutiko būtent tada, kai man suėjo 25-eri. Nekantrauju sužinoti, kas manęs laukia toliau.“

Amerikietės amžius veikiausiai kelia juoką Rusijoje, kur geriausių metų dailiojo čiuožimo sporte sulaukia dar paauglėmis būdamos mergaitės. JAV taip pat turėjo tokių jaunų talentų.

Pavyzdžiui, Tara Lipinski, kuri laimėjo olimpinį auksą 1998 metais Nagane būdama 15-os metų. Olimpinį sidabrą būdama 16-os iškovojo Michele Kwan, o 202 metų Solt Leik Sičio žaidynėse triumfavo 16-metė Sarah Hughes.

M. Bell pasakojo, kad tobulėti jai labai padėjo jos naujasis šuo vokiečių aviganis. Besirūpindama juo ir jo auginimu, sportininkė išmoko planuoti ir atsirinkti tai, kas svarbiausia. Tai pritaikė ir savo treniruotėse, kur preciziškai pradėjo žymėtis tai, kas „veikė“ ir kas ne.

Pekine M. Bell nėra laikoma favorite laimėti medalius, tačiau tai ji gali padaryti komandinėse varžybose kartu su savo kolegomis iš nacionalinės ekipos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)