Ketvirtadienį 26-erių panevėžietis startavo paskutinėje savo rungtyje – 200 m plaukimo krūtine atrankoje.

Ir iškart turėjo atsisveikinti su „Aspire Dome“ baseinu – likusias varžybas A. Šidlauskas galės sekti tik iš tribūnų.

Pirmą distancijos pusę Inos Paipelienės ir Pauliaus Povilionio auklėtinis plaukė lyderių tempu (1 min. 3,10 sek.), tačiau jo neišlaikė ir liko 19-as (2 min. 14,28 sek.).

Asmeninis lietuvio rekordas, fiksuotas prieš trejus metus, buvo geresnis 5 sekundėmis.

„Labai prastai, tikėjausi geresnio rezultato. Stengiausi, bet į pabaigą jau buvo labai sunku“, – pripažino A. Šidlauskas.

Plaukiko teigimu, ankstyvu sezono metu ilgiausia iš jo arsenale esančių distancijų visuomet kelia daugiausiai problemų.

„Gal ruošdamasis labiau akcentavau 100 m distanciją, bet vis tiek neapleidau ir 200 m. Kažko trūksta, o gal man – nors ir nuskambės kaip pasiteisinimas – sezono pradžioje tuos 200 m visada sunkiau plaukti. Dar šiek tiek trūksta bazinių treniruočių, be to, tik prieš pusmetį grįžau pas savo seną trenerę.

Prieš tai mane treniravusio Žilvino Ovsiuko pratybos šiek tiek skyrėsi – reikia laiko, kad vėl priprasčiau prie seno ritmo. Na, bet turėsiu tai padaryti. Nors 26-i metai eina vis tolyn, vis sunkiau plaukti tuos 200 m, nepasiduosiu ir bandysiu“, – kalbėjo Andrius.

Andrius Šidlauskas

Panašiai nenusisekė pasirodymas 50 m sprinte (31-a pozicija), o 100 m nuotolyje jam pavyko pasiekti pusfinalį ir užimti 12-ą vietą, tačiau olimpinis normatyvas liko neperkąstas.

Prieš tai dvejose iš eilės olimpinėse žaidynėse dalyvavęs A. Šidlauskas rizikuoja Paryžių išvysti nebent per televizorių.

Tiesa, pavasarį jis dar turės galimybių ir daugiausiai vilčių deda į balandžio pradžioje Stokholme (Švedija) vyksiančias tarptautines varžybas.

„Prieš startą negalvoju apie olimpiadą, bet grįžus į viešbutį ir atsigulus į lovą apninka mintys, kodėl vis neišeina.

Laiko vis mažiau, bet žinau, kokiu keliu einu, ką turiu padaryti. Manau, vis tiek bus tas normatyvas – antraip kils labai didelis nusivylimas pačiu savimi“, – neslėpė ilgametis Lietuvos plaukimo rinktinės atstovas.

O baigdamas pokalbį su žurnalistais jis siuntė linkėjimus į Lietuvą.

„Savo dviem mamoms, kurios švenčia gimtadienius tą pačią dieną, – šypsojosi A. Šidlauskas, turėdamas omenyje ir trenerę I. Paipelienę. – Atsiprašau, kad truputį nuvyliau.“

Greičiausiai atrankoje 200 m nuplaukė suomis Matti Mattssonas (2 min. 9,15 sek.).

Kotryna Teterevkova

Ketvirtadienį – penktą čempionato dieną – vienintelė iš lietuvių vakarinėse varžybų sesijoje pasirodys Kotryna Teterevkova, pasiekusi tos pačios rungties pusfinalį.

Per 2 min. 25,09 sek. atrankoje finišavusi 22-ejų vilnietė užėmė trečią vietą. Tempą diktavusi planetos vicečempionė iš JAV Kate Douglass buvo greitesnė 0,94 sek., antrą poziciją pelniusi airė Mona McSharry – 0,27 sek.

Pusfinaliai laukia nuo 19.19 val. Lietuvos laiku.

Išvakarėse K. Teterevkovai buvo pakilusi temperatūra.

„Gal truputį saulėje perkaitau, o gal nuo emocinės įtampos. Pasistengiau išsimiegoti ir šįryt savijauta jau buvo geresnė, nors dar ne visai gera.

Ši rungtis – mano pagrindinė. Bet dėl to ir psichologiškai joje sunkiausia“, – komentavo plaukikė, prieš tai perpus trumpesniame nuotolyje Dohoje užėmusi ketvirtą vietą.

Jai nuo praėjusių metų priklausantis Lietuvos rekordas yra 2 min. 22,86 sek. Pernai Japonijoje vykusiame pasaulio čempionate K. Teterevkova 200 m plaukimo krūtine finale užėmė šeštą poziciją, užpernai Vengrijoje – penktą.

Erikas Grigaitis ketvirtadienį vyrų 200 m plaukimo nugara atrankoje finišavo 20-as (2 min. 1,32 sek.).

Šiuo pasirodymu Hagoje (Nyderlandai) pastaruoju metu gyvenantis ir sportuojantis atletas liko patenkintas, kadangi teigė prieš čempionatą ruošęsis tik perpus trumpesnei distancijai, kurioje 21-erių kaunietis tenkinosi 29-a pozicija.

Tuo metu Smiltė Plytnykaitė 100 m plaukimo laisvu stiliumi atrankoje užėmė 25-ą vietą (56,34 sek.).

17-metei pasaulio čempionato debiutantei iš Vilniaus nuo praėjusių metų priklauso Lietuvos rekordas – 54,74 sek. Tad neišspaudusi maksimumo ji tramdė ašaras ir žadėjo atsigriebti kitose varžybose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją