Po pirmo šaudymo ruožo pirmavo taikliai sušaudęs A. Rastorgujevas, tuo tarpu T. Kaukėnas buvo priverstas sukti vieną baudos. Vis dėlto šaudydamas stovint latvis suklydo net tris kartus, o į visus taikinius stovėdamas pataikęs Lietuvos biatlonininkas finišavo pirmas. Latvijos atstovas, kuris Sočio olimpiados persekiojime užėmė 9 vietą, T.Kaukėnui pralaimėjo 32 sek. Trečią vietą iškovojo Lietuvos rinktinės treneris latvis Ilmaras Bricis, kuris auklėtiniui nusileido 2 min. 4 sek. (3 netaiklūs šūviai).

„Sportinės formos nuosmukio nesijaučia, tik truputį kojos pavargusios, kadangi dariau pratimus, kurių anksčiau nedariau. Jaučiu, kad viskas gerai. Ar asmeninė pergalė prieš A. Rastorgujevą svarbi? Aišku, kad svarbi – visos pergalės svarbios, nėra, kad laimi ir to nevertini“, – sakė T. Kaukėnas.

Moterų 7,5 km sprinte tarp 14 sportininkių buvo ir trys iš Sočio grįžusios biatlonininkės – Diana Rasimovičiūtė, latvė Žana Juškanė bei estė Kadri Lehtla. Varžybų nugalėtoja tapo be klaidų šaudžiusi D. Rasimovičiūtė, antrą vietą užėmusią Nataliją Paulauskaitę aplenkusi 1 min. 18. sek. (šaudė be klaidų). Trečia liko triskart suklydusi K.Lehtla, o pasaulio taurės etapuose besiruošianti startuoti Natalija Kočergina liko ketvirta (4 baudos ratai).
Diana Rasimovičiūtė (Roberto Trakio/LBF nuotr.)

„Trasoje per daug nesiplėšiau, važiavau patogiu ritmu. Jaučiasi šiek tiek nuovargis po kelionės, dar sunku įeiti į rėžimą. Manau, ramus tempas prisidėjo prie to, kad šaudžiau taikliai. Lietuvos čempionatas yra treniruočių dalis, tačiau kiekviena pergalė yra maloni. Ar tikiuosi dar šiemet pasiekti gerą sportinę formą? Žinoma, nes jei netikėčiau, nesitreniruočiau“, – po finišo pasakojo D. Rasimovičiūtė.

Paklausta apie ateitį, sportininkė tikino, jog noro sportuoti vis dar yra.

„Dar su federacijos prezidentu nekalbėjau, todėl negaliu nieko pasakyti. Treniruotis dar norėčiau, nesinorėtų taip imti viską ir pabaigti.“

Sekmadienį sportininkai varžysis asmeninėse lenktynėse.

Rezultatai:

Vyrai, 10 km

1. Tomas Kaukėnas (1+0)
2. Andrejus Rastorgujevas (0+3), atsiliko 32 sek.
3. Ilmaras Bricis (1+2), 2 min. 4 sek.

Moterys, 7,5 km

1. Diana Rasimovičiūtė (0+0)
2. Natalija Paulauskaitė (0+0), 1 min. 18 sek.
3. Kadri Lehtla (1+2), 1 min. 35 sek.

Jaunimas (vaikinai), 10 km

1. Aleksandras Patrijukas (3+1)
2. Žanas Andrejevas (3+3), 2 min. 16 sek.
3. Nauris Birkentalis (3+3), 3 min. 38 sek.

Jaunimas (merginos), 7,5 km

1. Natalija Kovalova (1+4)
2. Laura Kupča (2+2), 13 sek.
3. Alina Tuzikaitė (0+3), 52 sek.

Jauniai (vaikinai), 7,5 km

1. Janis Šnorinšas (2+3)
2. Andrejus Zikovas (1+1), 21 sek.
3. Adamas Mikelevičius (2+3), 1 min. 18 sek.
Natalija Paulauskaitė ir Diana Rasimovičiūtė (Roberto Trakio/LBF nuotr.)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)