Iš viso šiose varžybose dalyvavo 60 golfo žaidėjų, tarp jų svečiai iš Estijos, Izraelio, Latvijos, Lenkijos, JAV ir Didžiosios Britanijos.

Čempiono titulą apgynęs G. Mackelis per tris dienas išnaudojo 221 smūgį (PAR +5). Nors pajėgūs varžovai iš Estijos jam metė gana rimtą iššūkį, visgi Giedrius Mackelis fiksavo geriausius rezultatus kiekviename raunde.

„Turėjau tikslą laimėti ir apginti titulą. Visą praėjusią savaitę praleidau Sostinių golfo klube, bandydamas kuo geriau pasiruošti turnyrui. Daug laiko praleidau ridendamas ir tai tikrai atsipirko čempionato metu. Tikrai nesužaidžiau taip gerai kaip galėjau ar kaip norėjau, bet to užteko laimėti. Sunkiai sekėsi mušti tolimus smūgius nuo starto aikštelių, bet esu labai patenkintas savo trumpu žaidimu ir ridenimu“, – sakė G. Mackelis.

Jau antradienį G. Mackelis su dar keletu Lietuvos sportininkų vyks į turnyrą Jūrmaloje (Latvija).

Antrąją ir trečiąją vietas atvirajame Lietuvos golfo mėgėjų čempionate užėmė estai – Robinas Udodovas (PAR +8) ir Hartas Aoveeras (PAR +13).

Kajus Pacauskas (PAR +17) liko penktas, o Darius Momkus (PAR +17) – šeštas. Tarp dalyvių netrūko ir žinomų veidų – savo jėgas čempionate išbandė Virgilijus Alekna, Giedrius Aidietis, Justinas Jarutis.

Itin atkakli kova vyko tarp moterų. R. Pauliukonytė su 247 smūgiais (PAR +31) pergalę išplėšė tik paskutinę dieną, kai dviem smūgiais aplenkė sidabrą iškovojusią jaunąją Patriciją Ulozaitę (PAR +32). Po antrosios dienos P. Ulozaitė dar pirmavo vienu smūgiu.

„Emocijos yra geros. Tiesą sakant, nekėliau sau tikslo laimėti, tiesiog norėjau kaip įmanoma geriau sužaisti. Žinoma, džiaugiuosi, kad to užteko pergalei, – sakė R. Pauliukonytė. – Įtampos man visada yra, nepriklausomai kur ir kokias varžybas žaidžiu. Šis atvejis nebuvo kažkuo išskirtinis. Žaidžiau kaip visą laiką, juolab, kad nežinojau ir neskaičiavau varžovių rezultatų. Apie pergalę sužinojau tik pabaigusi savo raundą.“

Įdomu tai, kad R. Pauliukonytė ne itin sėkmingai pradėjo šį čempionatą ir pirmąją dieną išnaudojo 92 smūgius – 10 daugiau nei P. Ulozaitė. Visgi per likusias dvi dienas ji spėjo prisitaikyti prie Sostinių golfo klubo lauko ir išsiveržti į pirmą vietą.

„Kadangi neseniai grįžau iš Ispanijos, tai buvo sunku adaptuotis prie naujų laukų ir klimato“, – sakė R. Pauliukonytė. Jos akiratyje dabar – atviras Lietuvos jaunimo čempionatas bei kiti mažesni turnyrai.

Nuo dviejų lyderių iš Lietuvos nedaug atsiliko trečiąją vietą užėmusi estė Ilris Matas (PAR +34).

„Mid-Am“ amžiaus grupėje nugalėtojais tapo Zita Jakimavičienė ir Edvinas Boroška. Veteranų įskaitoje čempionais tapo D. Momkus ir Limor Sidi iš Izraelio. Sidabru džiaugėsi Džilda Antanavičienė.

Nugalėtojus ir prizininkus apdovanojo Lietuvos golfo federacijos prezidentas Česlav Okinčic.

Atviras Lietuvos jaunimo golfo čempionatas vyks liepos 19-21 dienomis Vilkės golfo klube. Uždaras Lietuvos golfo mėgėjų pirmenybės bus surengtos Sostinių golfo klube rugpjūčio 25-27 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją