Pasak į „Atvirų durų dieną“ sukvietusių Lietuvos golfo federacijos (LGF) narių, tokio renginio tikslas – kovoti su golfą apraizgiusiais mitais, esą tai pernelyg rami ir neįtraukianti arba nepasiekiama sporto šaka. Renginio metu buvo supažindinama su golfo istorija, žaidimo strategija ir technika, dalyviai galėjo išbandyti tolimą mušimą ir ridenimą, o drąsiausi dalyvavo mini turnyruose.

LGF prezidento Rymanto Juozaičio teigimu, mitai žlunga tada, kai pirmąkart golfo lazdą rankose laikantis žmogus instruktoriaus patariamas pats pabando smūgiuoti ir užmezga asmeninę pažintį su golfu.

LGF nariai tvirtina, kad, Lietuvoje golfui vis labiau populiarėjant, neteisingų įsitikinimų apie šį sportą mažėja, tačiau visuomenėje vis dar gajūs trys mitai.

Mitas: golfą žaidžia tik senjorai. „Tai netiesa – golfu susižavi tiek vaikai, tiek jaunimas, tiek vyresni žmonės. Tuo galėjo įsitikinti ir visi „Atvirų durų dienos“ lankytojai“, – tikina „Sostinių golfo klubo“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Justas Musteikis.

Jam pritaria ir „The V Golf Club“ golfo aikštyno vadovas Karlas Grundinas, tvirtindamas, kad golfu gali mėgautis tiek vaikai nuo 5 metų amžiaus, tiek senjorai, kuriems jau gerokai virš 80 metų.

„Nesvarbu, kuriame amžiaus tarpsnyje pradedama treniruotis. Jei golfo lazdą į rankas paimi būdamas jaunesnis, tai turi daugiau galimybių tapti pažengusiu sportininku. O jei pradedi vėlesniame amžiuje, tai atrandi naują džiaugsmą ir prailgini savo gyvenimą, nes, pasak kardiologų, golfas yra vienas iš geriausių sportų, stiprinančių širdies veiklą“, – tikina K. Grundinas.

Mitas: golfas suburia uždarą bendruomenę, prieinamą tik turtuoliams. Vakarų Lietuvoje įsikūrusio golfo aikštyno „National Golf Resort“ direktorė Rima Žerlauskytė atkreipia dėmesį, kad žmonės klaidingai mano, jog golfas yra brangi ir neprieinama sporto rūšis. Jos teigimu, golfo aikštynuose yra laukiamas kiekvienas, tereikia norėti išbandyti šį sportą, o tai galima padaryti ne tik per „Atvirų durų dieną“.

Mitas: golfas vangus žaidimas. Golfo entuziastai aršiai kovoja su klaidingu įsivaizdavimu, kad golfas tėra žaidimas ar tiesiog laisvalaikio praleidimo forma, o ne sporto šaka.

Specialistų teigimu, žaidžiant golfą, reikalinga strategija, skirtingos taktikos, atsiranda sportinis konkuravimas, todėl tai ne tik puiki laisvalaikio praleidimo forma, bet ir visiškai rimta sporto šaka, kuri šiais metais vėl buvo įtraukta į olimpines žaidynes. O ir fizinio aktyvumo čia pakanka – žaidžiant golfą, nueinama net 12–13 km.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)