„Nesitikėjome išvysti tokio didelio dalyvių skaičiaus, tikėjomės ir buvome pasiruošę priimti iki 1200 dalyvių. Pamatę užsiregistravusiųjų skaičių, pradėjome galvoti, kaip visi galės patekti į varžybų vietą, nes jas organizavome Vilniaus lengvosios atletikos manieže.

Sustabdėme registraciją dar likus keliom dienom iki jos pabaigos, teko nepriimti apie 300 nespėjusių užsiregistruoti sportininkų“ – sakė turnyro organizatorius Jevgenijus Jurutas.

Pasak jo, savo masiškumu turnyras Vilniuje neturi analogų visame žemyne ir priminė vykstančius karatė gimtinėje.

„Organizacinė patirtis, savanorių aktyvumas ir klubų vadovų pagalba leido surengti didžiausią karatė turnyrą Europoje. Pasikėsinome į japonų turnyrų, kurie surenka daugiau nei 2 tūkst. dalyvių, mastelius. Bet skirtumas tarp jų turnyrų ir mūsiškio yra tai, kad ten didžiausi renginiai vyksta dvi tris dienas, o mums teko susisukti per vieną. Prireikė atlikti papildomų darbų – sureguliuoti patekimo į maniežą srautus, ankščiau pranešti apie kovų laikus, burtus. Vis dėlto padarėme tai, kas dar prieš savaitę atrodė neįmanoma: kovos įvyko numatytu laiku, sportininkai namo grižo apdovanoti prizinėmis vietomis.

Norime pasidžiaugti, kad mumis pasitiki tiek daug mūsų federacijos klubų vadovų, o jų mokiniai kiekvieną kartą vis aktyviau registruojasi dalyvauti. Taip pat noriu padėkoti visiems treneriams, teisėjams ir savanoriams, kurie prisidėjo prie šios gražios ir didelės karatė šventės“ – atsiliepė J. Jurutas.

Dėl apdovanojimų ant tatamio kovojo sportininkai, suskirstyti į 13 amžiaus grupių – nuo 6-erių iki 41-erių metų.

Komandų įskaitoje pirmą vietą užėmė svečiai iš Žemaitijos „Shodan“ klubas (110 aukso medalių), antrą – turnyro šeimininkai „Ippon“ (31), trečią – latvių „Karate Skola“ (25), ketvirtą – Vilniaus „Shin“ (21), penktą – Kuršėnų „Dao“ (21).

Iš 41 dalyvavusio klubo net 38 auklėtiniai pelnė bent vieną aukso medalį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją