Skreče A. Trebaitė 10 km įveikė per 15 min. 52,600 sek., o 500 metrus numynė per 35,677 sek.

Čempione tapo baltarusė Tatjana Šarakova (18 tšk.), o lenkė Katarzyna Pawlowska (22 tšk.) tenkinosi bronzos apdovanojimu.

„Visose omniumo rungtyse stengiausi vienodai, bet kai kuriose išėjo geriau, kitose - prasčiau. Visos grupinės rungtys, kur važiuoji grupėje praktiškai yra laimės dalykas. Kai važiuoji viena, viskas nuo tavęs ir priklauso. Bijojau grupinių rungčių, nes ten visko nutinka, per pasaulio čempionatą nugriuvau ir teko pamiršt apie olimpines žaidynes. Patikėjau, kad laimėjau medalį tik po visų šešių rungčių. Labai daug pasitikėjimo šiandien suteikė pirma diena, kai iškovojome pirmą vietą su merginomis“, - po finišo savo pasirodymą komentavo A. Trebaitė.

G.Bagdonas daugiakovės varžybose užėmė trečią poziciją

Sekmadienį vyrų omniumo (daugiakovės) varžybų antrą dieną sėkmingai startavo ir Gediminas Bagdonas.

Ketvirtoje rungtyje - asmeninėse 4 km persekiojimo lenktynėse - lietuvis sugaišo 4 minutes 31,289 sekundės ir, nusileidęs tik rusui Arturui Jeršovui, užėmė antrą vietą.

Penktoje rungtyje - skrečo lenktynėse (15 km, 60 ratų) G. Bagdonas finišavo tik 11-as, bet išsaugojo savo trečią poziciją bendroje įskaitoje.

Paskutinėje 1000 m lenktynėse laikui rungtyje Lietuvos atstovas liko penktas, nuotolį įveikęs per 1:05,163.

G. Bagdonas su 34 taškais galutinėje įskaitoje liko trečioje vietoje tarp trylikos dalyvių ir nusileido tik Europos čempionu tapusiam vokiečiui Lucasui Lissui (17 tšk.) ir sidabrą pelniusiam rusui A. Jeršovui (20 tšk.).

„Manau, kad tai fantastiškas mano rezultatas. Europos čempionate bronzos medalis tikrai aukštas pasiekimas. Kai tiek daug dar nesiruošiau, tiesiog po sezono turėjau sveikatos ir dalyvavau. Su tokiais sirgaliais bandai vis geriau ir geriau važiuoti. Kartais gali būti, kad ruoštis gali kiek nori, bet kartais perdegi, o čia nejutau jokio spaudimo“, - po bronzinio finišo džiaugėsi G. Bagdonas.

Lietuvos komanda šiose Senojo žemyno pirmenybėse iškovojo šešis medalius: penktadienį auksą lietuvės iškovojo moterų komandų persekiojimo lenktynėse bei komandų sprinto rungtyje, šeštadienį Simona Krupeckaitė tenkinosi bronza asmeninėse sprinto lenktynėse, o sekmadienį S. Krupeckaitė šventė pergalę ir keirino rungtyje.

Prezidentė D.Grybauskaitė pasveikino A.Trebaitę ir G.Bagdoną

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino A. Trebaitę, iškovojusią sidabro medalį, ir G. Bagdoną, laimėjusį bronzą Europos dviračių treko čempionato omniumo rungtyje.

„Įspūdingai pasirodėte rungtyje, reikalaujančioje didelės ištvermės, greičio bei sumanumo ir iškovojote Lietuvai puikias pergales. Linkiu ir toliau išlaikyti tikrų kovotojų dvasią ir siekti naujų sportinių aukštumų“, - sakė šalies vadovė.

Lietuvos rinktinė medalių lentelėje užėmė antrą vietą

Lietuvos komanda šiose Senojo žemyno pirmenybėse iškovojo šešis medalius - 3 aukso, 1 sidabro bei 2 bronzos. Penktadienį auksą lietuvės A. Trebaitė, Vilija Sereikaitė ir Vaida Pikauskaitė iškovojo moterų komandų persekiojimo lenktynėse bei komandų sprinto rungtyje (Simona Krupeckaitė ir Gintarė Gaivenytė), šeštadienį S. Krupeckaitė tenkinosi bronza asmeninėse sprinto lenktynėse, sekmadienį A. Trebaitė pasipuošė sidabru omniumo (daugiakovės) varžybose, o G. Bagdonas šioje pačioje rungtyje iškovojo bronzos medalį.

Lietuvos rinktinė užėmė antrą vietą medalių rikiuotėje. Iš viso medalius pelnė vienuolikos valstybių (dalyvavo 21 šalies atletai) sportininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)