Tik Marijampolės „Sūduvos“ vadovai autsaideriais mano būsiant Šiaulių „Sakalą“, net neabejodami, kad jų komanda nebus paskutinė.

  • „Kaunas“ tikisi vėl laimėti

    „Žalgirio“ treneris didelių permainų nesitiki

    Vyriausiojo trenerio teigimu, jeigu viskas gerai, komanda turėtų patekti į lyderių trejetą. Kas laimės čempionatą, treneris teigia jau žinąs, tai, be abejonės, FBK „Kaunas“. Dėl žaidėjų pasikeitimų dar nėra galutinai aišku, nes daug jų išvykę į peržiūras įvairiose šalyse. Iš naujo čempionato Vilniaus „Žalgirio“ treneris didelių permainų nesitiki. Jo teigimu, kas iškris šiais metais iš A lygos, sunku pasakyti. „Kol dar neprasidėjo čempionatas, sunku įvardyti lygos autsaiderius“, – sakė E. Riabovas.

    „Ekrano“ tikslai kol kas neaiškūs

    Panevėžio „Ekrano“ vyr. treneris Virginijus Liubšys nedrįso įvardyti savo komandos vietos naujajame sezone, nes iki jo pradžios dar liko daugiau nei mėnuo, ir komandai tikslai dar nėra iškelti. Žaidėjų pasikeitimų komandoje kol kas nėra, varžybų perkėlimą į penktadienį treneris vertina teigiamai. „Toks pasirinktas varžybų laikas turėtų sugrąžinti žiūrovus į stadionus“, – samprotavo V. Liubšys. Pasak jo, šiais metais A lygoje bus daug vienodo pajėgumų komandų, todėl yra sunku vienai ar kitai komandai priskirti autsaiderės vaidmenį.

    „Vėtra“ nori būti tarp lyderių

    Rūdiškių „Vėtros“ prezidentas Romas Stašauskas mano, kad komanda turėtų būti tarp lyderių. Tai jis sieja su žaidėjų kaita ekipoje. „Vėtra“ sustiprinta Rolandu Vaineikiu, Žilvinu Žudžiu, Nerijumi Sasnausku. Darius Kunevičius ir Ričardas Zdančius komandą paliko, tačiau, anot R.Stašausko, tai nebus vienas iš pagrindinių dalykų, dėl kurio komanda galėtų silpnai rungtyniauti balandžio mėnesį prasidėsiančiame čempionate. Prezidentas labai patenkintas naujuoju tvarkaraščiu, kuris, jo teigimu, leis tinkamai apskaičiuoti treniruočių ir žaidėjų krūvių grafikus. Kas iš lygos iškris, R. Stašauskas negalėjo pasakyti, tačiau tikisi labai aršios kovos. Jo manymu, šis čempionatas bus žymiai įdomesnis nei praėjęs.

    „Atlantui“ keliami aukščiausi uždaviniai

    Uostamiesčio „Atlanto“ prezidentas Aidas Rudys teigia, kad komandai keliami aukščiausi tikslai. „Šis A lygos čempionatas bus kur kas įdomesnis, nei ankstesnis, todėl neprasidėjus pirmenybėms yra sunku išskirti lyderių trejetą. Daugelio komandų jėgos apylygės“, – svarstė A. Rudys. „Atlanto“ komandoje pakeista daug žaidėjų. Prie uostamiesčio ekipos prisijungė beveik visi Kauno „Inkaro“ pagrindinės sudėties žaidėjai. Iš „Atlanto“ į Rusiją išvyko Tomas Tamošauskas ir Tadas Labukas bei dar keletas pagrindinės sudėties žaidėjų. Prezidento manymu, rungtynių perkėlimas į penktadienį – geras dalykas, tai turėtų pritraukti daugiau žmonių į stadioną, be to, šiame sezone daugiau rungtynių transliuos televizija. Pagrindiniai pretendentai dėl kovos po saule – Šiaulių „Sakalas“ ir lygos naujokė sostinės „Šviesa“.

    Tikslas – šešetukas

    Šiaulių „Sakalo“ futbolo klubas tikisi išlikti lygoje. Klubo direktoriaus Remigijaus Mikočionio teigimu, komandos tikslas – patekti į šešetą, tarp lyderių turėtų išlikti lygos senbuviai „Kaunas“, „Atlantas“ ir lygos naujokė „Šviesa“. Nemažai turėtų pasiekti į aukščiausią lygą grįžtanti „Vėtra“. Direktorius teigė, kad Šiaulių komanda dar tik formuojasi ir aiškaus branduolio nėra, daug žaidėjų dar nepasirašė sutarčių ir nežinia, ar pateks į komandą. Naujajame sezone labiausiai norima teisingo teisėjavimo ir kokybiškos aikštės.

    Tomo Radzinevičiaus likimas neaiškus

    „Sūduvos“ prezidento Algimanto Breikšto teigimu, šių metų tikslas – septintoji vieta. Lyderių trejetas pasibaigus sezonui turėtų atrodyti taip: Kauno FBK „Kaunas“, Panevėžio „Ekranas“, Vilniaus „Žalgiris“. Kaip teigė Suvalkijos klubo prezidentas, komanda formuoti dar nebaigta, sunkią traumą gavo Giedrius Slavickas (trūkę kryžminiai raiščiai); ateinantį sezoną jis tikriausiai nežais. T.Radzinevičius gali būti paskolintas Danijos arba Rusijos klubui. Netekusi pagrindinių komandos lyderių „Sūduva“ ieško naujų žaidėjų. Šios komandos ternerio Algimanto Gabrio manymu, varžybų perkėlimas į penktadienį turėtų būti naudingas, jei varžybos prasidės 6–7 valandą – turėtų pritraukti daugiau žmonių į stadionus. Silpniausio A lygos klubo etiketę suvalkai klijuoja Šiaulių „Sakalui“.

    A. Liubinskas suderins visus darbus

    Naujasis Lietuvos nacionalinės rinktinės treneris, pasibaigus sezonui, „Šviesą“ norėtų matyti lentelės viduryje. „Tai būtų geriausias pasiekimas“, – tvirtino A. Liubinskas. Trenerio manymu, dėl čempionato nugalėtojo klausimų nėra – tai „Kaunas“, o į kitas vietas pretendentų daug.

    „Šviesą“ papildė vartininkas Vaidotas Žutautas, ekipoje taip pat gali pasirodyti saugas Darius Maciulevičius, dabar rungtyniaujantis Izraelio antrosios lygos Ramat Gano „Hakoah“ komandoje. Taip pat tikimasi, kad Vilniaus komandą sustiprins Donatas Vencevičius, praeitame sezone rungtyniavęs Norvegijoje, Kristijanstado „IK Start“ ekipoje, kuri iškrito iš aukščiausiosios šalies lygos. Paklaustas, ar „Šviesai“trenerio dėmesio pakaks, A. Liubinskas teigė, kad darbas Vilniaus miesto savivaldybėje ir Lietuvos nacionalinėje rinktinėje A lygos debiutantei netrukdys.

    „Šiuolaikinis treneris per treniruotes neturi stovėti su švilpuku ir aiškinti žaidėjams, kaip žaisti. Reikia analizuoti komandos ir priešininkų žaidimą, numatyti ekipos strategiją. Esu įsitikinęs, kad visus darbus suderinti sugebėsiu“, – mąstė „Šviesos“ strategas.

    „Kaunas“ tikisi vėl laimėti

    „Kaunas“ futbolo klubo treneris Saulius Širmelis tikisi, kad šiais metais laikinosios sostinės komanda A lygos čempionatą vėl laimės. Pagrindiniu varžovu treneris įvardija išliksiantį uostamiesčio „Atlantą“. A lygos čempionai komandą sustiprino dviem legionieriais – čeku Martinu Opicu ir slovaku Milanu Pastva. Į „Kauną“ taip pat sugrįžo Andrius Velička ir Tadas Papečkys. S. Širmelis mano, kad šis čempionatas bus sunkesnis ir įdomesnis. „A lyga pasipildė dviem ryžtingai nusiteikusiais kolektyvais, nebebus tokių silpnų komandų, kaip Vilniaus „Geležinis vilkas“ ir Kėdainių „Nevėžis“, – sakė čempionų treneris.