100 ir 200 m plaukimo krūtine rungtyse nugalėjusi vilnietė dar vieną aukso medalį pridėjo ir neolimpinėje 50 m distancijoje, kur finale užfiksavo naują karjeros rekordą (30,58 sek.).

Finale K. Teterevkova aplenkė lenkę Dominiką Anną Sztanderą (31,02 sek.) bei Jhennifer Alves da Conceicao (31,11 sek.) iš Brazilijos.

Iki šių varžybų lietuvės asmeninis rekordas buvo 30,82 sek.

Paskutinę plaukimo varžybų dieną Jokūbas Keblys (Florida State University) iškovojo bronzą vyrų 50 m plaukimo laisvu stiliumi rungtyje. Lietuvis finale distanciją įveikė per 22,39 sek. ir vos 0,01 sek. nusileido brazilui Lucas Martins Costa Peixoto.

Čempionu tapo italas Giovanni Izzo (22,17 sek.).

J. Keblio asmeninis šios rungties rekordas yra 22,23 sek., o olimpinį kelialapį būtų užtikrinęs 21,96 sek. rezultatas.

Priminsime, kad Lietuvos vyrų rekordas priklauso Simonui Biliui – 21,70 sek.

Kotryna Teterevkova


Primename, šeštadienį plaukikė finaliniame moterų 200 m plaukimo krūtine rungties plaukime distanciją įveikė per 2 min. 22,86 sek. ir ne tik iškovojo dar vieną aukso medalį, bet ir 0,02 sek. pagerino sau priklausiusį Lietuvos rekordą. Tuo pačiu K. Teterevkova įvykdė ir antrąjį normatyvą į Paryžiaus olimpines žaidynes.

Praėjusį ketvirtadienį K. Teterevkova triumfavo ir 100 m plaukimo krūtine finale. Ji nuotolį įveikė pirma ir finišavo per 1 min. 6,74 sek. bei įvykdė ir olimpinių žaidynių normatyvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją