Organizatoriai pažymėjo, kad dabar palauks nepaprastosios padėties pabaigos birželio 20 dieną, kai bus likusios vos kelios savaitės iki atidarymo ceremonijos, kad priimtų sprendimą, ar leisti vietos sirgaliams stebėti varžybas gyvai.

Siekdami įtikinti dėl žaidynių skeptiškai nusiteikusią Japonijos visuomenę, organizatoriai jau žengė beprecedentį žingsnį – uždraudė užsienio sirgaliams stebėti varžybas.

Japonijoje COVID-19 protrūkis yra gana mažas, palyginti su kitomis pasaulio valstybėmis, todėl ši Rytų Azijos šalis išvengė griežto visuotinio karantino.

Vis tik ketvirtoji susirgimų banga privertė vyriausybę įvesti suvaržymus 10 regionų, įskaitant Tokiją ir jo apylinkes.

Šios priemonės visų pirma apima alkoholio prekybos ribojimus baruose ir restoranuose, prašymą šioms įstaigoms trumpinti darbo laiką, taip pat raginimą dirbti nuotoliniu būdu ir renginių dalyvių limitus.

„Naujų atvejų skaičius mažėja nuo šio mėnesio vidurio, tačiau padėtis tebėra neaiški“, – pareiškė ministras pirmininkas Yoshihide Suga, skelbdamas apie nepaprastosios padėties pratęsimą.

Ekspertai būgštauja, kad per anksti panaikinus suvaržymus, žaidynių išvakarėse gali pablogėti epidemiologinė padėtis.

Vyriausybės sprendimas reiškia, kad Tokijas ir dar devyni šalies regionai iki birželio 20 dienos gyvens nepaprastosios padėties sąlygomis – taigi, vėl suabejota dėl pandemijos atidėtos olimpiados perspektyvomis.

2020 metų Tokijo olimpiados vadovė Seiko Hashimoto žurnalistams sakė, kad tikimasi, jog imantis priemonių „infekcijos padėtis pagerės“.

Tačiau ji pripažino, jog sprendimas dėl vietinių sirgalių, kurio iš pradžių buvo tikimasi birželio pradžioje, dabar galės būti priimtas ne anksčiau ateinančio mėnesio pabaigos.

„Kai nepaprastoji padėtis bus panaikinta, įvertinsime, kiek žiūrovų galėsime įleisti“, – pažymėjo S. Hashimoto.

Ji pridūrė, kad vidaus ir lauko rungtynių vietoms gali būti taikomos skirtingos taisyklės ir kad atitinkamas sprendimas bus priimtas remiantis vyriausybės gairėmis.

Net galiojant dabartinei nepaprastajai padėčiai, Japonijos sporto arenose leidžiama lankytis 5 tūkst. žiūrovų, arba užimti jose 50 proc. vietų, priklausomai nuo to, kuris skaičius yra mažesnis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)