Daugiau, pasak V.Nėniaus, ateinančiais metais planuojama skirti lėšų sporto bazių renovacijai ir statybai - apie 10 mln. Lt. Per 4 mln. iš jų turėtų atitekti Kauno Dariaus ir Girėno stadiono renovacijai, universaliam maniežui "Sportima" - apie 5 mln. Lt, Klaipėdos dviračių trekui - 500 tūkst. Lt. Taip pat lėšų turėtų būti skirta Šiaulių, Panevėžio bei Alytaus sporto bazėms.

Skirstant Kultūros ir sporto rėmimo fondo lėšas, didžiausiu prioritetu taip pat išliks miestų ir rajonų sporto bazių renovacija. Be to, anot KKSD vadovo, kitais metais didės finansavimas ir kūno kultūrai - vaikų užimtumui ir vasaros stovykloms, bus surengtos VII pasaulio lietuvių sporto žaidynės.

V.Nėnius pažymėjo, kad Lietuvoje įstatyminė bazė sportui gana palanki. "Tačiau sporto visuomenė dar pati ne iki galo panaudoja visas jai suteiktas galimybes. Pavyzdžiui, pasirinktą visuomeninę sporto organizaciją žmonės gali paremti pervesdami jai 2 proc. savo valstybei mokamų mokesčių. Tačiau tai padarė dar nedaugelis",- kalbėjo KKSD vadovas.

KKSD vyriausioji specialistė jaunimo fiziniam lavinimui Inga Smalinskaitė supažindino savivaldybių sporto padalinių vadovus su šių metų vaikų vasaros užimtumo programos rezultatais Šiemet stovyklose, kurias finansiškai parėmė KKSD, dalyvavo 2000 daugiau vaiku nei pernai. "Įvyko 185 stovyklos 48 Lietuvos miestuose ir rajonuose. Aktyviausi buvo ir daugiausiai paramos gavo sporto klubai, po jų - bendrojo lavinimo mokyklos",- tvirtino I.Smalinskaitė.

Ji taip pat pristatė 2005 metų miestų, rajonų seniūnijų sporto žaidynių projektą.

Savivaldybių sporto padalinių vadovams KKSD generalinio direktoriaus pavaduotojas Algirdas Raslanas apžvelgė Lietuvos sportininkų rezultatus Atėnų olimpinėse žaidynėse. Pasak jo, jaučiamas vis didesnis miestų dėmesys ir parama savo išaugintiems olimpiečiams.

Susirinkusiesiems buvo informuoti apie 2005 metais vyksiančias VII pasaulio lietuvių sporto žaidynes, supažindinti su tarptautinių ir Lietuvos kompleksinių renginių kalendoriumi.

Lietuvos savivaldybių sporto padalinių asociacija savo ruožtu informavo apie rengimąsi IV Lietuvos sporto kongresui.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją