Priešpaskutiniame lenktynių rate užtikrintai pirmavęs A. Toupalikas, išvydęs finišo liniją, patikėjo pergale ir triumfuodamas iškėlė rankas į viršų. Tai pamatę artimiausi varžovai tik dar labiau padidino savo tempą ir aplenkė čeką. Šis kurį laiką į tai ir žiūrovų raginimus tęsti lenktynes nekreipė dėmesio, nes nesuprato, kas negerai.

Visgi galiausiai A. Toupalikas ėmė vytis į priekį pasprukusius priešininkus ir iki tikrojo finišo pakilo į antrą vietą.

Auksas atiteko šeimininkui Eliui Iserbytui, bronza – taip pat belgui Quintenui Hermansui.

Po to, kai iš jo rankų apmaudžiai išslydo aukso medalis, A. Toupalikas paaiškino, kas jį suklaidino.

„Kažkas minioje šaukė: „Paskutinis ratas, paskutinis ratas“. Taigi aš spaudžiau iš visų jėgų ir nebesekiau ratų skaičiaus. Ir tada pamačiau, kad kažkas blogai, bet paskutiniam ratui nebeturėjau tiek energijos, kad laimėčiau“, – sakė jis.

Dviračių krosas (angl. „Cyclocross“) – tai sporto šaka, kurioje lenktyniaujama atvirose erdvėse įveikiant natūralias gamtines arba dirbtines kliūtis, pavyzdžiui: barjerus, rąstus ir t. t.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)