Pirmajame taurės etape dalyvaus ir 4 lietuviai – Danas Rapšys (100, 200 ir 400 m l. stiliumi, 50 m nugara), Andrius Šidlauskas (50, 100 ir 200 m krūtine, 200 m kompl. būdu), Giedrius Titenis (50, 100 ir 200 m krūtine) ir Tadas Duškinas (100 m l. stiliumi, 50 ir 100 m peteliške).

Tokijuje taip pat varžysis ne tik du aukso medalius šių metų pasaulio čempionate Gwangju iškovojusi vengrė Katinka Hosszu ir ten pat čempione tapusi italė Federica Pellegrini, bet ir kiti olimpiniai bei pasaulio prizininkai – australai Cameron McEvoy, Cate Campell, Mitch Larkin ir Emily Seebhohm, danė Jeanette Ottesen, ispanė Mireia Belmonte, pasaulio plaukimo taurės žvaigždės Alia Atkinson iš Jamaikos ir rusas Vladimir Morozov, amerikiečiai Jacob Pebley, Josh Prenot, Michael Andrew, Ryan Murphy ir kiti.

Primename, praėjusią savaitę pasibaigusiame planetos čempionate pajėgiausias Lietuvos plaukikas Danas Rapšys liko be apdovanojimų: 400 m plaukimo rungtyje užėmė ketvirtą vietą, o perpus trumpesnėje distancijoje finišavo pirmas, tačiau buvo diskvalifikuotas dėl sujudėjimo prieš pat startą.

FINA pasaulio plaukimo taurės etapai vyks trijuose regionuose – Azijoje, Europoje ir Viduriniuose Rytuose.

Iš viso plaukikus priims 7 šalių miestai. Sportininkai šiųmetinėje taurėje išsidalins 2,5 mln. JAV dolerių (apie 2,24 mln. eurų) prizinį fondą. Visi etapai vyks 50 m baseine, o plaukikai varžybų metu turės galimybę įvykdyti kvalifikacinius normatyvus į kitų metų Tokijo olimpines žaidynes.

Antrasis ir trečiasis taurės etapai taip pat neapsieis be lietuvių – čia ketina startuoti Danas Rapšys ir Andrius Šidlauskas.

Pasaulio taurės etapai:

– AZIJA –

1. Tokijas (JPN) – rugpjūčio 2–4
2. Dzinanas (CHN) – rugpjūčio 8–10
3. Singapūras (SGP) – rugpjūčio 15–17

– EUROPA –
4. Budapeštas (HUN) – spalio 4–6
5. Berlynas (GER) – spalio 11–13

– VIDURINIAI RYTAI –
6. Kazanė (RUS) – lapkričio 1–3
7. Doha (QAT) – lapkričio 7–9

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)