Pirmenybė – ne sunkioms treniruotėms, o namų židiniui

Tokių šventiškų Kalėdų geriausia Lietuvos dviratininkė S. Krupeckaitė neturėjo daugiau nei dešimt metų. Didžiąsias metų šventes daugkartinė pasaulio ir Europos čempionatų prizininkė su vyru bei treneriu Dmitrijumi Leopoldu sutiko Panevėžyje.

„Anksčiau šventės užklupdavo sezono įkarštyje, kartais jų išvis nepažymėdavome. O šįsyk pagaliau buvo galima pabūti namuose, normaliai pasirūpinti dovanomis ir namų šiluma“, – džiaugėsi dviratininkė.

Po Londono olimpinių žaidynių ir spalį Panevėžyje vykusio Europos čempionato S. Krupeckaitė atleido vadžias, nors periodiškai ir užsuka į sporto salę. Vis dėlto minčių apie alinančias treniruotes treko meistrė vis dar baidosi.

„Varžybų gal ir pasiilgstu – jeigu būtų galima jose dalyvauti apsieinant be treniruočių, daryčiau tai kiekvieną dieną. Bet taip neišeina, o į sunkias treniruotes dar nelabai norisi. Ateis pavasaris, atšils oras, tuomet ir sėsiu ant dviračio bei pradėsiu rinkti kilometražą. Bet kol kas galima ramia širdimi ilsėtis ir važinėtis automobiliu, o ne dviračiu“, – šypsojosi S. Krupeckaitė.

Išaugs varžybų skaičius

Artėjantį pasaulio čempionatą, vasario 20-24 d. vyksiantį Baltarusijos sostinėje Minske, S. Krupeckaitė tikrai praleis. Kaip DELFI teigė Lietuvos dviračių sporto federacijos (LDSF) generalinis sekretorius Vaclovas Šiugždinis, neatmestina galimybė, jog į kaimyninę šalį nevyks nė vienas Lietuvos sportininkas.

Tuo tarpu į tolesnę ateitį S. Krupeckaitė kol kas nesižvalgo. Nuo kito sezono Tarptautinė dviračių sporto sąjunga (UCI) planuoja pakeisti tarptautinių varžybų sistemą: siekdami patekti į pasaulio pirmenybes, dviratininkai turės įveikti atrankos rėtį pasaulio taurės etapuose, savo ruožtu, kelias į pastaruosius taip pat ves per atrankos varžybas.

„Reikės žymiai daugiau važinėti, reikės didesnių finansų. Norint patekti į pasaulio čempionatą, per metus reikės startuoti maždaug 20-25 varžybose. Suprantate, ką tai reiškia. Bet dabar dar sudėtinga pasakyti, kaip atrodys nauja treko varžybų sistema, reikia palaukti, kol ji susigulės. Neturime kur skubėti, gerai leidžiame laiką Lietuvoje, turime čia gerą, šiltą treką“, – aiškino S. Krupeckaitė.

Sugrįžimą nukelti gali motinystės atostogos

Dar viena aplinkybė, įnešanti neapibrėžtumo į dviratininkės planus, yra laukiamas šeimos pagausėjimas. Tiesa, gandrai į S. Krupeckaitės ir D. Leopoldo namus kol kas neskuba.

„Planuojame, matysime, kaip bus. Dabar dar negaliu nieko pasakyti. Jokio skirtumo, berniukas ar mergaitė, tik norėčiau, jog jis ateitų kuo greičiau, kad paskui galėčiau ruoštis olimpinėms žaidynėms. O jei Dievas neduos dabar, duos vėliau – labai dėl to neišgyvename“, – sakė atletė.

Beje, trečiadienį S. Krupeckaitė viename sostinės prekybos centrų atidarė savo nuotraukų parodą, kurioje įamžintos Panevėžyje vykusio Europos čempionato akimirkos. Šiose pirmenybėse lietuvė pelnė du auksinius ir vieną bronzinį apdovanojimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)