223-uoju numeriu pažymėtas lietuvio ir esto ekipažas paskutinį greičio ruožą įveikė 9-oje vietoje, tai duetui garantavo rekordinę 8-tą vietą bendroje įskaitoje.

Tai Lietuvai yra istorinė ir rekordinė pozicija, mat iki šiol aukščiausias Lietuvos sportininkų pasiekimas Dakare buvo 11-a vieta. Tiesa, ši pergalė taip pat priklausė Benediktui Vanagui, kuris šią vietą iškovojo 2019 metais su šturmanu Sebastianu Rozwadowski iš Lenkijos.

Grįžęs į Lietuvą B. Vanagas teigė, kad dar prieš startą tylomis vylėsi, kad komandai pavyks finišuoti dešimties greičiausiųjų sąraše.

Benediktas Vanagas

„Dar lėktuve į Dakarą Kuldarui Sikkui (šturmanui) sakiau, kad 7 ir 8 vietos būtų tas rezultatas, kuris mane tenkintų šiame Dakare. Tuomet jis sakė, kad tai sunkiai pasiekiama, tačiau štai mes čia“, – grįžęs į Lietuvą kalbėjo B. Vanagas.

Lenktynininkas laidoje „Sporto baras“ pasidalino mintimis apie galimus naujus tikslus ralyje, planus ir galimybes varžytis su greitesniu automobiliu.

Kuldaras Sikkas, Benediktas Vanagas, Vladas Jurkevičius
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją