Vietos valdžios atstovai ir kovotojo tėvas Abdulmanapas ragino nevykti į oro uostą, o visus norinčius pasveikinti nugalėtoją kvietė rinktis į Kaspijsko stadioną.

„Anži“ stadione susirinko įvairiais vertinimais nuo 9 iki 15 tūkst. žmonių – Ch. Nurmagomedovo sutikimas buvo įspūdingas.

UFC čempionas pasirodė stadione lydimas Dagestano sporto ministro Machomedo Machomedovo ir tėvo Abdulmanapo, žadėjusio nubausti sūnų už masines muštynes po kovos už narvo ribų.

Priminsime, kad smaugimo veiksmu ketvirtame raunde C. McGregorą įveikęs Ch. Nurmagomedovas inicijavo masines muštynes Las Vegase, kai peršokęs narvo sieną šoko kumščiuotis su airio stovyklos atstovais ir Conoro džiudžitsu treneriu Dillonu Danisu.

Tuo metu du per narvo viršų persiritę vyrai atakavo įveiktą C. McGregorą. Chaosą arenoje suvaldė gausios apsaugos darbuotojų ir policininkų pajėgos.

Teigiama, kad incidentą tiria Nevados valstijos sporto drausmės komisija. Ch. Nurmagomedovui gresia diskvalifikacija ir piniginė bauda, kol kas apie 2 mln. JAV dolerių atlygis už kovą Rusijos atstovui yra nepervestas.

Visa tai mažai jaudino „Anži“ stadione ovacijomis savo didvyrį pasitikusią sirgalių minią, kuri džiaugėsi „amžiaus dvikovoje iškovota pergale“.

Ch. Nurmagomedovas pirmiausiai iškėlė savo čempiono diržą. Tas momentas padarė tokį įspūdį, kad stadiono pertvaras peršokę sirgaliai ėmė plūsti į aikštę prie scenos. Organizatorių ir kovotojo tėvo prašymai grįžti į tribūnas liko neišgirsti.

40 minučių trukusiame susitikime su sirgaliais UFC čempionas pasakė tokius žodžius: „Kiekvieną dieną prašiau Aukščiausiojo, kad nebūtų traumų, kad viskas įvyktų. Norėjau užčiaupti tą priekvailį (C. McGregorą – red.) ir pademonstruoti skirtumą tarp mūsų ir jo tautų. Niekas mūsų neįveiks, mūsų tautos – didi istorija“.

Ch. Nurmagomedovas taip pat prabilo apie tai, kas buvo po kovos: „Vieni sako, kad tai buvo neteisinga, kiti – teisinga. Žinote, ką pasakysiu? Ereliai narve uždaryti nebūna. Tai jiems ir parodžiau, jam parodžiau ir jo komandai“.

UFC pasaulio reitingo absoliučioje įskaitoje, nepriklausančioje nuo svorio kategorijos, visas 27 kovas savo karjeroje laimėjęs Ch. Nurmagomedovas pakilo per 6 pozicijas į antrąją vietą. Rusijos atstovą lenkia tik amerikiečių sunkiasvoris Danielis Cormieras.

C. McGregoras šiame UFC reitinge smuktelėjo per 6 pozicijas į 8-ą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (190)