Uteniškiai pirmajame kėlinyje stipriai priešinosi varžovams ir nei kiek nenusileido HC „Grifas-Sporto gimnazija-KKSC“ rankininkams. Pirmąją rungtynių pusę komandos baigė lygiu rezultatu 12:12.

Antrasis kėlinys vyko taškas į tašką. Iki rungtynių pabaigos likus žaisti 7 min. šeimininkai dar pirmavo rezultatu 24:21, bet tada žaidimą į savo rankas perėmė panevėžiečiai. Jie pelnė 5 įvarčius be atsako ir galiausiai namų sienos Utenos ekipos neišgelbėjo, todėl HC „Utena“ rankininkams teko pripažinti varžovų pranašumą rezultatu 24:26.

Panevėžio ekipą į pergalę vedė Arūnas Valansevičius ir Gytis Šmantauskas, pelnę po 9 įvarčius. Utenos rankininkų gretose išsiskyrė rezultatyviausias ekipos žaidėjas Arūnas Urbonas, pridėjęs 12 taiklių metimų. Dar 6 įvarčius uteniškiams pridėjo Tomas Čiužas.

„Gėda, šiandien pralaimėjome Panevėžiui. Pirmąjį kėlinį sužaidėme lygiai, antrame susikrovėme keturių įvarčių pranašumą, bet nesugebėjome jo išlaikyti, nesumetėme metimų. Varžovai pradėjo aktyviai gintis, darėme daug klaidų tiek gynyboje, tiek puolime. Labai daug klydome ir, manau, tai buvo tos rungtynės, kurias turėjome laimėti, bet pabaigoje pritrūko energijos, o varžovų suolelis buvo ženkliai ilgesnis. Todėl, manau, jog esminiai pralaimėjimo faktoriai ir buvo per trumpas žaidėjų suolelis ir klaidos, nebuvome susikaupę ir atrodė, kad varžovai pergalės norėjo labiau.“ – po pralaimėtų rungtynių apmaudo neslėpė HC „Utena“ komandos žaidėjas Andrius Katinas.

Tuo tarpu Panevėžio HC „Grifas-Sporto gimnazija-KKSC“ ekipos treneris Valdemaras Burba džiaugėsi ekipos sėkme: „Rungtynės buvo įtemptos, varžovai žaidė apylygį žaidimą. Pabaigoje turbūt pasisekė todėl, jog išsaugojome daugiau jėgų. Mes turime didesnę žaidėjų rotaciją tiek gynyboje, tiek puolime. Tai ir lėmė pasiektą pergalę, kuria labai džiaugiamės.“

Prasidėjus antram Lietuvos Vivus.lt rankinio lygos ratui turnyrinės lentelės viršūnėje vis dar šalies čempionai – Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai.