Galutinis penkiakovininkų olimpinis reitingas, pagal kurį į olimpines žaidynes dar nepatekusiems vyrams ir moterims bus išdalinta po 7 kelialapius, oficialiai bus paskelbtas penktadienį. Tačiau jau dabar neabejojama, kad 2010 metų planetos pirmenybių bronzos medalininkui J. Kinderiui sukauptų reitingo taškų turėtų pakakti pakliūti į olimpinį traukinį.

Tuo tarpu antra moterų rinktinės kandidatė Gintarė Venčkauskaitė, Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos (LŠPF) generalinio sekretoriaus Viačeslavo Kalinino skaičiavimu, veikiausiai pretenduos tik į rezervinį olimpiečių sąrašą, kurio atstovės galimybę dalyvauti žaidynėse įgytų tik kelialapius iškovojusių penkiakovininkių traumos atveju.

Beje, pasibaigus penkiakovininkų atrankai į Londono žaidynes, dar keturis asmeninius kvietimus (du – vyrams ir du – moterims) išdalins Tarptautinė šiuolaikinės penkiakovės federacija (UIPM). Tačiau vilties, kad tokia malone galėtų būti įvertinti, pavyzdžiui, į olimpiadą sportiniu būdu nepatekusio Edvino Krungolco titulai ir nuopelnai, beveik nėra. V. Kalinino teigimu, siekiant plėsti sporto šakos geografiją, asmeniniai kvietimai turėtų būti išdalinti šalims, kurios dar neturi kelialapių.

Primename, kad LŠPF anksčiau vylėsi į Londoną pasiųsti maksimalų leidžiamą sportininkų skaičių – po du vyrus ir moteris. Iš viso olimpinėse žaidynėse dalyvaus po 36 abiejų lyčių penkiakovininkus. Neatmetama galimybė, kad po Londono žaidynių Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) gali nuspręsti išbraukti šiuolaikinę penkiakovę iš olimpinės programos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)