Paskutinėmis tapusios šeštosios serijos rungtynės vyko Tampoje, o jų metu svečiai iš Kolorado valstijos įrodė savo pranašumą 2:1.

Šeimininkai pirmavo, tačiau rezultatą antrajame kėlinyje svečiams pavyko išlyginti, o paskutinį ir pergalingą įvartį šiose pirmenybėse įmušė pastaruoju metu pasaulio ledo ritulyje madas diktuojančios Suomijos atstovas Artturi Lehkonenas.

Ryškiausia čempionų žvaigžde puolime buvo 24 taškus atkrintamosiose varžybose surinkęs (13 įvarčių) ir beveik niekada nesišypsantis kanadietis Nathanas McKinnonas, o finalo serijos MVP pripažintas „Avalanche“ gynėjas, taip pat kanadietis Cale'as Makaras.

„Colorado Avalanche“ NHL trofėjų iškovojo trečią kartą lygos istorijoje. Iki šiol paskutinį sykį Denverio atstovai tai buvo padarę 2001-aisiais. Pirmą kartą taurę į viršų jie kėlė 1996-aisiais.

Šių metų čempionai sudėtyje turėjo JAV, Kanados, Suomijos, Rusijos, Švedijos, Čekijos ir Vokietijos ledo ritulininkų.

Komandą treniruoja 50-metis kanadietis Jaredas Bednaras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją