Pirmą varžybų dieną Ramūno Leono auklėtinis startavo 50 metrų laisvų stiliumi rungties atrankoje ir pademonstravo antrą rezultatą. Gabrielė Čepavičiūtė į 100 metrų plaukimo nugara rungties finalą neprasibrovė.

Visiškai nematančių sportininkų S11 klasėje besivaržantis E. Matakas buvo greičiausias pirmame atrankos plaukime, jis už nugaros paliko visus varžovus.

Kaunietis finišą pasiekė per 26,54 sek. Greitesnis už lietuvį atrankoje buvo tik antro plaukimo nugalėtojas japonas Keiichis Kimura, kuris nuotolį įveikė per 26.32 sek.

„Viskas tvarkoje. Pagrindinis planas įvykdytas. Patekome į finalą, kuris vyks vakare. Finale bandysime plaukti greičiau ir kovoti dėl aukščiausių vietų“, – pasibaigus atrankai nedaugžodžiavo E. Matakas ir kartu su treneriu R. Leonu nuskubėjo ruoštis finaliniam plaukimui.

Šios rungties finalas vyks pirmadienio vakarą, 21.31 val. Lietuvos laiku. Tiesioginę vaizdo transliaciją bus galima stebėti Lietuvos paralimpinio komiteto paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

Antrame karjeroje pasaulio čempionate startavo Gabrielė Čepavičiūtė. Judėjimo negalią turinti kaunietė S6 klasės 100 metrų plaukimo nugara atrankoje nuotolį įveikė per 1 min. 37.50 sek. ir liko devinta. Rasos Mažutaitienės treniruojamą kaunietę nuo finalo skyrė viena pozicija ir kiek daugiau nei sekundė.

„Planas buvo pirmą distancijos pusę nuplaukti šiek tiek greičiau, atiduodant visas jėgas. Tai pavyko. Nors galutinis rezultatas nėra pats geriausias, bet aš nesu labai juo nusivylusi. Plaukėsi visai neblogai, vanduo gerai jautėsi. Labai patiko gražus baseinas, jis atrodė pakankamai trumpas“, – sakė G. Čepavičiūtė.

G. Čepavičiūtei tai buvo vienintelis startas planetos pirmenybėse. E. Matako trečiadienį dar laukia startas 100 metrų krūtine rungtyje, o penktadienį paralimpietis dalyvaus 100 metrų laisvu stiliumi varžybose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją