Principiniai varžovai iš anksto buvo nusprendę kumščiais išsiaiškinti įtemptus santykius, kuriuos dar labiau įkaitino praėjusios tarpusavio rungtynės pirmadienį.

Tuomet „Capitals“ puolėjas Tomas Wilsonas savo chuliganiškais veiksmais užsitraukė oponentų rūstybę.

27-erių kanadietis smogė į galvą ant ledo parkritusiam rusui Pavelui Buchnevičiui, kelis kartus tėškė į ledą šalmą pametusį kitą Rusijos žaidėją Artiomą Panariną. Pastarasis į aikštę nebegrįžo ir, remiantis žiniasklaidos pranešimais, bus priverstas praleisti likusią sezoną dalį gydydamasis sužeidimus.

Regis, po mačo „Rangers“ susitarė patys pamokyti tūžmingu charakteriu garsėjantį T. Wilsoną ir jo komandos draugus. Mat NHL griežtų priemonių nesiėmė ir skyrė „Capitals“ puolėjui tik 5 tūkst. JAV dolerių piniginę baudą.

Tvarkaraštis klubams lėmė dvi tarpusavio akistatas iš eilės, tad niujorkiečiams nereikėjo ilgai atidėlioti savojo keršto.

Vos prasidėjus antrosioms rungtynėms „Rangers“ žaidėjai sviedė lazdas ir pirštines į šoną, apnuogindami kumščius – aikštėje vienu metu užvirė net trys dvikovos. Visi jų dalyviai buvo nusiųsti ant nubaustųjų suolelių.

Tačiau tuo incidentai toli gražu nesibaigė. Iš naujo muštynės užvirė, vos ant ledo žengė T. Wilsonas – jį iš karto atakavo „Rangers“ gynėjas Brendanas Smithas.

Vėliau scenarijus kartojosi dar kelis kartus.

„Pasižymėjo“ ir pirmajame mače nukentėjęs P. Buchnevičius, lazda smogęs jį provokavusiam kanadiečiui Anthony Mantha į veidą.

Pastarąjį nuo rimtesnių sužalojimų išgelbėjo šalmas, o rusas buvo pašalintas iš rungtynių.

Vien per pirmą kėlinį teisėjai išdalino 100 baudos minučių, o nubaustųjų zonose susidarė komiška grūstis – žaidėjai nebetilpo ant suolo, tad dalis turėjo stovėti laukdami, kol galės grįžti ant ledo.

Tik trečiame kėlinyje jau nuleidę garą priešininkai sutelkė dėmesį į žaidimą – šiuo aspektu vėl pranašesni pasirodė „Capitals“, laimėję 4:2. Tris įvarčius pelnė išvakarėse savo tėvą palaidojęs puolėjas T.J. Oshie.

Pirmadienį Rytų pakrantės kaimynų derbyje sostinės atstovai nugalėjo rezultatu 6:3.

„Capitals“ (73 taškai) jau yra užsitikrinę vietą NHL atkrintamosiose varžybose, o „Rangers“ (58 tšk.) likus dviem turams iki reguliaraus sezono pabaigos tokių vilčių nebeturi.

Niujorko klubą šią savaitę krečia permainos: dėl nuviliančio pasirodymo savo postų neteko prezidentas Johnas Davidsonas ir generalinis vadybininkas Jeffas Gortonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)