Netikėtumu tapo ankstyva trečiąją vietą pasaulio reitinge užimančio Shauno Murphy nesėkmė. Anglas atkaklioje pirmojo etapo kovoje 4:5 nusileido Matthew Stevensui. 26-ąją vietą pajėgiausių žaidėjų rikiuotėje užimantis Velso atstovas į pagrindinį turnyrą pateko tik po papildomos atrankos kovos, kurioje pergalei pasiekti jam taip pat prireikė 9 partijų.

Antradienio mače lemiamoje partijoje Sh. Murphy jau turėjo pergalę rankose, kai surinkęs 51 tašką suklydo ir buvo priverstas užleisti vietą prie stalo varžovui. M. Stevensas savo šansą išnaudojo – išvalęs visą stalą 75 taškų serija užsitikrino vietą aštuntfinalyje.

Ten M. Stevenso varžovu bus Markas Allenas, kuris pirmame etape 5:2 nugalėjo Tomą Fordą.

Sunkiai savo kovą laimėjo antrasis pagal reitingą Stephenas Maguire’as. Škotas atkaklioje kovoje 5:4 įveikė kitą Velso sportininką Dominicą Dale’ą.

Susitikime S. Maguire’as žaidė užtikrintai ir pirmavo 4:1, penktoje partijoje net turėjęs galimybių surinkti maksimalią seriją. Vis dėlto valas atsigriebė laimėdamas kitas tris partijas ir išlygindamas rezultatą.

Lemiamoje partijoje D. Dale’as galėjo išplėšti pergalę, tačiau nesugebėjo įmušti paskutinių spalvotų kamuoliukų. Prie stalo atsidūręs S. Maguire’as išnaudojo savo galimybę ir pateko į kitą etapą, kuriame susitiks su Barry Hawkinsu.

Be didesnių problemų į aštuntfinalį iškopė pirmąją reitingo poziciją užimantis Ronnie O’Sullivanas. Favoritas kovoje su Stuartu Binghamu 56, 66 ir 89 taškų serijomis iškart išsiveržė į priekį 3:0 ir ramiai pasiekė pergalę rezultatu 5:1.

Aštuntfinalyje R. O’Sullivanas kovos su Dingo Junhui ir Jamie Cope’o poros nugalėtoju.

Antradienio šešioliktfinalio etapo mačų rezultatai:

Stephen Hendry (10) 5 – 1 Dave Harold (19)
Ryan Day (6) 5 – 4 Tony Drago
Stephen Maguire (2) 5 – 4 Dominic Dale (34)
Ronnie O'Sullivan (1) 5 – 1 Stuart Bingham (21)
Mark Allen (11) 5 – 2 Tom Ford (49)
Shaun Murphy (3) 4 – 5 Matthew Stevens (26)
Mark King (16) 5 – 1 Marcus Campbell (45)

Trečiadienį šešioliktfinalyje iki 5 pergalių susitinka:

Mark Williams (15) – Fergal O'Brien (31)
Ding Junhui (13) – Jamie Cope (18)
Mark Selby (7) – Judd Trump (30)
Joe Perry (12) – Graeme Dott (28)
John Higgins (4) – Michael Judge (36)

Trečiadienį aštuntfinalyje iki 5 pergalių susitinka:

Allister Carter (5) – Neil Robertson (9)
Stephen Hendry (11) – Ryan Day (6).

Nugalėtojui atiteks 35 tūkst. svarų (apie 138 tūkst. litų) prizas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją