Galvestono įlankoje pūtė šiai ekvatorijai tipinis brizas. Vėjo stiprumas svyravo 3-7 m/s (5-13 mazgų). Vėjo kryptis keitėsi, bet ne taip žymiai, kaip prieš tai. Pasaulio čempionato organizatoriai Teksaso Korintiečių buriavimo klubas įvykdė žadėtus tris plaukimus.

Pirmasis startas auksiniam laivynui buvo duotas dar prieš papučiant stabiliam brizui. Sportininkėms, pasiekus pirmąjį ženklą, vėjas pasisuko daugiau nei 50 laipsnių, todėl plaukimą teko atšaukti. Startuojant antrą kartą, buvo paskelbas bendras niekstartis, taigi procedūra prasidėjo nuo pradžių.

Kitas startas Viktorijai buvo sunkus. Sportininkė nesugebėjo atsikovoti norimos pozicijos starto linijoje ir dėl to atsiliko nuo gerą gūsį iš dešinės pagavusių varžovių. Lietuvos buriuotoja finišavo 25-a. Davus kitą startą, laviruotėje (kitaip – plaukime prieš vėją) Viktorija vis nerado savo ritmo. Trečiąjį ženklą apiplaukė 34-a, tačiau pavėjiniame kurse sugebėjo pasivyti bei aplenkti net 10 varžovių ir finišavo 24-a.

Paskutinis dienos startas buvo ypač sėkmingas. Visą distanciją olimpietė plaukė pirmajame penkioliktuke. Paskutiniame pavėjiniame kurse į finišą, strategiškai teisingai pasirinkusi poziciją aplenkė italę Chiarą Florianį ir lenkę Agatą Barwinską bei finišavo 11-a.

„Ši ekvatorija sudėtinga tuo, kad neužtenka gerai startuoti ir turėti greičio burėje. Vėjas pučia gūsiais ir sukiojasi tai iš kairės, tai iš dešinės. Šiuos gūsius reikia numatyti ir pagauti. Kuriai iš varžovių tai pavyksta padaryti, ta išsiveržia į priekį. Negana to, didžiulę įtaką daro trumpa ir stati banga. Tam, kad sėkmingai ją išnaudotum, visą laiką reikia dirbti visu kūnu, kas labai išvargina fižiškai ilgoje, gerokai virš valandos trunkančioje distancijoje.

Tarp startų irgi neturime daug laiko atsipūsti ar pavalgyti. 10-15 min ir vėl buriuojame. Rytoj laukia dar trys plaukimai, poryt – du. Fiziškai tai – didžiulis iššūkis, tačiau to mes čia ir susirinkome“, – su šypsena pasakoja Viktorija.

Šeštadienį bus vykdomi 3 antrosios finalų dienos plaukimai. Vėjas prognozuojamas stabilus 5-7 m/s (10-14 mazgų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją