Abi komandos turėjo iškovojusios po tašką ir yra principinės varžovės. Pernai iš pusfinalio traukinio „Varsą-Stronglasą“ po pratęsimo išmetė būtent „Kauno Ąžuolo-KTU“ rankininkai. Dzūkai užtikrintai laimėjo 33:27 (19:13).

Pirmo kėlinio pradžioje dzūkai parodė, kad yra nusiteikę laimėti ir pirmosiomis minutėmis susikūrė ir vėliau išlaikė 3 įvarčių persvarą (1:4, 6:9, 8:11). Tačiau alytiškiams to neužteko ir kėlinį jie užbaigė būdami jau 6 įvarčiais priekyje – 19:13.

Antrajame kėlinyje aikštelės šeimininkai demonstravo apylygę kovą, tačiau to neužteko norint ištirpdyti šešių įvarčių skirtumą. Visą kėlinį komandas skyrė 5-7 įvarčiai. Rungtynės baigėsi užtikrinta Alytaus „Varsos-Stronglaso“ pergale.

Alytaus komandai po 8 įvarčius pelnė Deivas Eidukonis ir Nedas Buronko, po 5 – Žygimantas Micevičius bei Šarūnas Krisiulevičius.

Kauno komandoje po 7 kartus pasižymėjo Deividas Jovaišas ir Arminas Stankūnas.

„Su tiek neįmestų metimų tokiose rungtynėse išlošti turbūt neįmanoma, kokie geri bebūtume. Tiek Alytus, tiek mes buvome nusiteikę, bet blogi sprendimai ar sprendimų nebuvimas gynyboje nulėmė rezultatą“, – rungtynių eigą reziumavo „Kauno Ažuolo-KTU“ vyr. treneris Darius Talačka.

„Esu labai patenkintas komanda ir jos kovingumu. Įrodėme, kad mes pajėgūs kovoti prieš stiprią komandą. Pernai pralaimėjome prieš juos, tad šiemet galime laikyti save žingsniu priekyje ir teisingame kelyje. Bandysime sukurti kovą mūsų Lietuvos grandams“, – komandos patekimu į pusfinalį džiaugėsi Alytaus „Varsos-Stronglaso“ vyr. treneris Egidijus Petkevičius.

Po šių rungtynių galutinai paaiškėjo pusfinalio kovų poros. Alytaus „Varsa-Stronglasas“ dėl vietos finale kovos su Klaipėdos „Dragūnu“, o Vilniaus „Šviesa“ sugrums su Kauno „Granitu-Kariu“. Pusfinalių susitikimai prasidės balandžio 24 dieną, bus kovojama iki dviejų pergalių.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją