„Galime patvirtinti, kad A. Reed pridavė dokumentus per MIGRIS (Lietuvos migracijos informacinę – BNS) sistemą pilietybei gauti“, – ketvirtadienį BNS sakė Lietuvos čiuožimo federacijos generalinė sekretorė Laura Šaučiukovaitė-Astrauskienė.

Lietuvos šokių ant ledo porai iškovojus pirmuosius karjeroje Europos čempionato medalius savo poziciją dėl galimo pilietybės suteikimo išimties tvarka sportininkei iš JAV keičia ir LR prezidentas Gitanas Nausėda.

„Pasirodymą žiūrėjau, pasirodymas patiko. Ar nuo mūsų paskutinio sprendimo, jos kreipimosi dalykai pasikeitė? Taip, pasikeitė. Yra laimėjimas, kuriuo gali didžiuotis tiek patys čiuožėjai, tiek visa Lietuva“, – teigė prezidentas.

Primename, kad kreipimąsi į prezidentą G. Nausėdą su prašymu suteikti Lietuvos pilietybę iš Mičigano, JAV, kilusiai ledo šokėjai A. Reed jau pasirašė ir kelios dešimtys Seimo narių.

Kaune vykusiame Europos dailiojo čiuožimo čempionate A. Reed ir S. Ambrulevičius iškovojo bronzos medalius bei pagerino asmeninius rekordus.

Paskutinį kartą šiame čempionate tokius pasiekimus rodė Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas, pelnę bronzos medalius 2006 m.

A. Reed jau du kartus prašė prezidentą G. Nausėdą išimties tvarka suteikti jai Lietuvos pilietybę. Pastarąjį kartą tai užkirto kelią porai dalyvauti 2022 m. Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)