Pasaulio čempionas iš Slovėnijos Kristjanas Čehas geriausiu, šeštuoju, bandymu diską nusviedė net 71,86 metro ir nugalėjo.

Tai – ne tik karjeros rekordas, bet ir geriausias metimas per pastaruosius 15 metų.

K. Čehas taip pat tapo ketvirtu toliausiai diską nuskraidinusiu žmogumi per istoriją. Jis kol kas nepavijo tik esto Gerdo Kanterio (73,38 m, 2006-aisiais), lietuvio Virgilijaus Aleknos (73,88 m, 2000-aisiais) ir vokiečio Jurgeno Schulto (74,08 m, 1986-aisiais).

Prieš tai, ketvirtuoju, mėginimu, slovėnas su 71,70 m rezultatu irgi pagerino Mykolui Aleknui priklausiusį sezono rekordą (71 m).

„Esu labai laimingas, nes šio rezultato laukiau labai ilgai. Treniruotės buvo puikios ir nemeluosiu – norėjau pasiekti 72 metrus. Tik šiek tiek pritrūko, bet stabilumas yra geras.

Šis sezonas – ypatingas, nes jau penki vyrai permetė 70 metrų. Galiausiai viskas lemsis svarbiausiose varžybose, kai visi būsime vienam stadione ir išsiaiškinsime, kuris yra geriausias“, – sakė 24-erių metų 206 centimetrų ūgio lengvaatletis.


Antrą vietą užėmė atkakliai su K. Čeku kovojęs Tokijo olimpinis čempionas iš Švedijos Danielis Stahlis. 30-mečio atleto paleistas diska nusileido už 71,45 m.

Trečias liko Jamaikos atstovas Fedrickas Dacresas su 66,12 m.

Martynas Alekna su 64,33 m buvo penktas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją