V. Alekna antrą kartą iš eilės pateko į DELFI ir žurnalo „Reitingai“ sudarytą įtakingiausių Lietuvoje sporto atstovų sąrašo pirmąjį penketą.

Pats dusyk olimpinis čempionas supranta, kad tokio visuomenės įvertinimo susilaukia ne dėl Seimo nario mandato, kurį turi nuo 2016 metų.

„Mane prisimena dėl sporto pergalių“, – įsitikinęs 46-erių buvęs disko metikas, penktadienį viešėjęs tiesioginėje aktualijų laidoje DELFI DIENA.

Iš sektoriaus jis galutinai pasitraukė 2014-aisiais. Prieš tai išbandęs valstybės tarnautojo pareigas Vidaus reikalų ministerijoje, vėliau pasuko į politiką ir prisijungė prie liberalų.

Bet be pergalių disko metimo varžybose Lietuva neliko. V. Alekną sėkmingai pakeitė A. Gudžius, kuriam 2000 metais geriausiu pasaulio lengvaatlečiu pripažintas parlamentaras prognozuoja dar ne vieną titulą.

„Tikiuosi, kad kitais metais pasaulio čempionate ir dar po metų Tokijo olimpinėse žaidynėse girdėsime Lietuvos himną“, – teigė V. Alekna, kuris rugpjūtį buvo nuvykęs į Berlyną palaikyti savo įpėdinio Europos pirmenybėse.

Vienas tituluočiausių visų laikų šalies sportininkų prisipažino pats jau nebeimantis disko į rankas net laisvalaikiu.

„Turėjau tradiciją kiekvienais metais sezono pabaigoje nuvažiuoti į Vingio parko stadioną ir pabandyti mesti. Visuomet įveikdavau 60 m ribą, bet pernai ar užpernai nebepavyko, ir tuomet supratau, kad laikas skirtis su disku“, – pasakojo pašnekovas.

Vis dėlto mėgstamiausias V. Aleknos diskas nerūdija pamirštas.

„Mano diskas nustojo ilsėtis, nes atsirado kiti du vyrukai, kurie pamilo šią sporto šaką“, – šypsojosi trijų vaikų tėvas, kurio sūnūs Martynas ir Mykolas nusprendė žengti pramintu taku.

Vyresnysis Martynas jau gali pasigirti pirmuoju svariu apdovanojimu. 17-metis liepą Palangoje debiutavo Lietuvos suaugusiųjų čempionate ir pelnė bronzą. 54 m įrankį nusviedęs Manto Jusio auklėtinis taip pat pasiekė asmeninį rekordą, apdovanojimą ant kaklo jam užkabino ne kas kitas, o tėvas.

„Tokio amžiaus aš tiek toli tikrai nemesdavau, – sūnaus pasiekimu stebėjosi V. Alekna. – Jau perleidau jam savo geriausią diską, kuris skrenda tikrai labai gerai. Manau, ir skraidys.“

Milžinišką patirties bagažą sukaupęs disko metikas, kuriam didžiąją karjeros dalį nė nereikėjo trenerio, prisipažįsta turintis patarimų sūnums, bet jų neperšantis.

„Kas augina paauglius, žino, jog tėvų jie ne visada pirmiausia klauso, – juokėsi V. Alekna. – Todėl aš tik kartais patariu, o nuolat su jais dirba treneriai.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)