Štai Rusijos gimnastikos federacijos atstovas Ivanas Kuliakas karo įkarštyje surengė begėdišką provokaciją Tarptautinės gimnastikos federacijos (FIG) pasaulio taurės etapo varžybose Dohoje, Katare.

Trečią vietą vyrų rungtyje ant lygiagrečių užėmęs 20-metis atletas iš vakarų Rusijos miesto Kalugos apdovanojimų ceremonijoje pasirodė „pasipuošęs“ karine simbolika – jo krūtinę puošė ne šalies vėliava, kuri yra uždrausta, o raidė Z, šiuo metu plačiai naudojama rusų kariniuose veiksmuose.

Maža to, šį akiplėšišką veiksmą I. Kuliakas atliko tiesiai prieš čempionu tapusio Ukrainos atstovo Iljos Kovtuno akis.

Tiek jis, tiek antras likęs kazachas Miladas Karimi, kaip yra įprasta tokioms ceremonijoms, ant podiumo lipo apsirengę treningus. Vienintelis I. Kuliakas ant pakylos stovėjo vilkėdamas marškinėlius trumpomis rankomis, kas leidžia daryti prielaidą, provokacija buvo tyčinė.

Savaime suprantama, toks įžūlus ruso poelgis sukėlė didelę pasipiktinimo bangą viešojoje erdvėje.

„Ar įmanoma kristi dar žemiau?“, – retoriškai klausė ukrainiečių leidinys „Tribuna“.

Primename, kad remiantis Ukrainos kariuomenė išplatinta informacija, Rusijos karinės technikos žymėjimas Z raide reiškia, kad tai – Rytų pajėgos, o jei Z yra apibraukta kvadratu, tai – Iš Krymo puolanti grupuotė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės