Kauno „ACME–Žalgiris“ merginos, tapę reguliariojo sezono nugalėtojomis, ir antrajame tarpusavio mače sugebėjo drausmingiau sužaisti lemiamas rungtynių minutes ir iškovoti pergalę. Tiesa, priešingai nei pirmajame mače šiose rungtynėse nei vienai iš ekipų nebuvo pavykę susikurti solidžios persvaros ir rungtynės klostėsi įvartis į įvartį.

Jau pirmojo kėlinio pabaigoje trečią kartą dviejų minučių pašalinimą užsidirbo ir raudoną kortelę prieš save išvydo viena iš Garliavos lyderių Kamilė Bušaitė. Be jos likę garliavietės pirmąjį rungtynių kėlinį pralaimėjo 15:13.

Antrojo kėlinio metu nors „Garliava SM–Cascada“ visą laiką kvėpavo žalgirietėms į nugarą, tačiau perlaužti rungtynių joms nepavyko. Galiausiai pačioje rungtynių pabaigoje iš aikštės išvaryta buvo ir dar viena šeimininkių lyderė Laima Bernatavičiūtė. Kaunietės drausmingai užbaigė susitikimą ir šventė pergalę rezultatu 29:25.

Pernai 3:0 finalą laimėjusi „Garliava SM–Cascada“ dabar atsidūrė itin sudėtingoje situacija. Žalgirietės finalo seriją galės užbaigti jau gegužės 16 dieną Kauno sporto halėje.

„ACME–Žalgiris“ gretose rezultatyviausiai žaidė Inesa Verbovik, kuri pelnė 7 įvarčius, 6 pridėjo Klaudija Šidlauskytė, o 4 Viltės Lubytės sąskaitoje.

Garliavos ekipoje daugiausiai įvarčių pelnė Karolina Sparnauskaitė, kuri pasižymėjo 6 kartus, po 5 pelnė Laima Bernatavičiūtė ir Evelina Dževerakaitė.

Penktadienį mažojo finalo seriją užbaigė „Eglės–Šviesos–SM Tauro“ merginos, kurios ir antrosiose rungtynėse rezultatu 35:25 nugalėjo kitą sostinės komandą „Alandeko–Vichy“ ir iškovojo trečiąją vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)