Sekmadienį – pirmą pasaulio plaukimo čempionato dieną – A. Šidlauskas vienintelis iš Lietuvos rinktinės pratęsė pasirodymą ir vakarinėje varžybų sesijoje.

Nors po rytinių atrankos plaukimų, kai finišavo per 59,84 sek. ir užėmė 11-ą vietą, Andrius matė likusių rezervų, pusfinalyje jų aktyvuoti nepavyko.

Šįsyk lietuvis nuotolį įveikė per 59,79 sek. ir galutinėje rikiuotėje buvo 12-as.

Išlipęs iš baseino A. Šidlauskas kur kas lengviau gaudė kvapą nei ryte, kai prisipažino vos nenualpęs. Bet dėl to jam pačiam liko ir šiek tiek apmaudo.

„Jaučiausi tikrai gerai, buvo lengviau nei ryte. Grybšnis atrodė tobulas, bet neišėjo išspausti visko paskutiniuose metruose. Nors jaučiausi galingas, pilnas jėgų, kažko pritrūko“, – komentavo plaukikas, nuo kortas pusfinalyje atvertusio ir užtikrintai laimėjusio triskart olimpinio čempiono iš Didžiosios Britanijos Adamo Peaty atsilikęs 1,19 sek.

Iki olimpinio normatyvo šįkart pritrūko 0,3 sek.

„Bet rezultatu džiaugiuosi – stabilumu, judėjimu pirmyn. Man tai vienas pagrindinių kriterijų. Prieš porą metų tokiu greičiu nebeplaukdavau, o dabar tempą stabilizavau, manyčiau, dar turėsiu progų įvykdyti normatyvą. Tikrai nesu nusiminęs ar panašiai. Džiaugiuosi procesu, judu į priekį, pasitikiu visais savo treneriais. Už kelių mėnesių bus tai, kas turi būti“, – pareiškė A. Šidlauskas.

Normatyvą jis ketina šturmuoti ateinantį balandį tarptautinėse varžybose Stokholme (Švedija).

„Pastaraisiais metais ten visai neblogai sekėsi. Būsiu po stovyklos kalnuose, tik ne tokiuose aukštuose kaip Siera Nevada (įprasta Lietuvos plaukikų stovyklavietė – Delfi), iš kur nusileidus kurį laiką man būna tam tikrų problemų. Manyčiau, po tos stovyklos bus geras nusiteikimas, mėgausiuosi plaukimu“, – vylėsi atletas.

Jis neslėpė, jog prasimušti į olimpiadą pirmiausia planavo 100 m nuotolyje, bet ginklų iš anksto nesudės ir dvigubai ilgesnėje distancijoje, kurioje Dohoje startuos ketvirtadienį.

„Negali žinoti: vieną planuoji, o atsitinka kitkas“, – pastebėjo A. Šidlauskas.

Prieš tai dar laukia ir neolimpinė 50 m rungtis, bet trumpiausiame sprinte ypatingų ambicijų Andrius nebeturi.

„Jau viskas, pamiršau tuos 50 m. Jaunystėje praplaukiau ir užteko. Nebejaučiu iš to malonumo, plaukiu tik tam, kad turėčiau papildomą startą.

Pagrindiniai mano minusai buvo prastas startas ir plaukimas po vandeniu distancijos pradžioje. Dabar, bent jau kaip jaučiau ryte, startas ir povandeninė dalis eina geresne linkme, matau progresą, ir tuo labai didžiuojuosi“, – atsiliepė Lietuvos rinktinės senbuvis.

Jis nenuogąstauja, kad trukdyti įsibėgėti likusiose rungtyse galėtų pirštas, kurį susižeidė finišuodamas atrankos varžybose.

„Pirštas – patinęs, jaučiasi. Bet plaukimo metu, kai užkyla adrenalinas, visos bėdos dingsta, viską pamiršti. Negi dėl kažkokio piršto viską, kam ruošeisi, paleisi vėjais. Būtų absurdas skųstis ar panašiai“, – numojo ranka plaukikas.

Beje, aštuntas pusfinaliuose buvo ir paskutinį bilietą į pirmadienį vyksiantį finalą sugriebė baltarusis Ilja Šimanovičius, Katare startuojantis neutraliu statusu.

„Į politinius dalykus nelabai kišuosi, ne aš sprendžiu, ką priimti ir ko – ne, – paklaustas apie tokią kompaniją, kalbėjo A. Šidlauskas. – Bet žinome, kas vyksta pasaulyje. Tokie sprendimai gula ant juos priimančių sąžinės. O mes tiesiog turime su tuo susitaikyti – jeigu protestuosi ar panašiai, tik pats susilauksi pasekmių.“

Primename, kad olimpinėse žaidynėse A. Šidlauskas prieš tai pasirodė 2016 metais Rio de Žaneire, kur 100 m nuotolyje buvo 23-ias, ir 2021-aisiais Tokijuje, kai pasiekė pusfinalius abiejose plaukimo krūtine rungtyse ir užėmė atitinkamai 13-ą bei 16-ą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją