Į išgalvotas komandas pasiskirstę „aktoriai“ filmuodavo savo „rungtynes“ netikroje Indijos kriketo lygoje, o transliacijas papildydavo titrais su rezultatu, statistika, kita informacija.

Visa tai – tam, kad žiūrovai Rusijoje patikėtų regintys tikrą sporto įvykį ir kištų savo pinigus į paspęstus spąstus.

Apgaulę atskleidė Mahesanos policija, suėmusi keturis asmenis, kaltinamus organizavus per visą pasaulį nuskambėjusią kriketo aferą.

Vienas iš įtariamųjų dirbo Rusijoje, kur reklamavo įsivaizduojamą turnyrą ir ieškodavo užkietėjusių lažybų mėgėjų.

Policijos duomenimis, atokiame Molipuro kaimelyje buvo sužaisti devyni tokie kriketo „mačai“. Kad atrodytų įtikinama, apsimetėliai žaidėjai vilkėdavo susikurtas aprangas, girdėdavosi net pranešėjo balsas.

Šešios „komandos“ buvo sudarytos iš kelių dešimčių vietinių, kuriems už rungtynes būdavo mokama po 400 rupijų (5 eurai). Aferos organizatoriai vaidindavo teisėjus ir dalindavo nurodymus, kaip reikia sužaisti, kad patiklūs rusai prarastų realiu laiku statomus pinigus.

Apkvailintiems transliacijų žiūrovams nekrito į akis nei abejotinas kriketo lygis, nei keistas žaidėjų bei teisėjų elgesys, nei aikštės kokybė bei nematoma vietos publika, kurios reakcijas atstodavo iš garsiakalbių aidintis ūžesys.

Pranešama, kad dauguma nukentėjusiųjų, praradusių savo pinigus, yra iš Maskvos, Voronežo ir Tverės.

„Tokios apgaulės dar nebuvau matęs. Tie vaikinai tiesiog išsivalė aikštelę savo kaime ir pradėjo žaisti kriketą, viską transliuodami internetu“, – sukčių išradingumu ir įžūlumu stebėjosi bylą tiriantis pareigūnas Bhaveshas Rathodas.

Kriketas yra populiariausia sporto šaka Indijoje, o šios šalies „Premier“ lyga laikoma viena pajėgiausių pasaulyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją