Per visą čempionatą A. Rumševičius ir L. Každailis iškovojo 6 pergales ir vienintelį pralaimėjimą patyrė pusfinalyje, kur 0:2 (16:21, 15:21) nusileido vėliau Europos čempionais tapusiems vokiečiams Niklasui Rudolfui ir Clemensui Wickleriui (5 reitingas). Pastarieji finale 2:0 (21:16, 21:17) įveikė rusus Aleksandrą Margijevą ir Ilją Lešukovą (3 reitingas)

Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas Marius Vasiliauskas po laimėtų rungtynių džiaugėsi: „Mūsų tikslas buvo pakliūti į stipriausiųjų ketvertą ir vaikinai planą įgyvendino su kaupu. Šis laimėjimas nėra atsitiktinis, juk Arnas su Luku yra buvę ketvirti pasaulio jaunių čempionate, penkti Europos čempionate. Džiaugiuosi, kad jiems pagaliau pavyko iškovoti medalius ir tikiuosi, kad pergalė jiems pridės pasitikėjimo savo jėgomis ir paskatins dar daugiau dirbti ir siekti dar aukštesnių tikslų“.

„Visas šis sezonas yra labai sėkmingas mūsų paplūdimio tinklininkams. Be A. Rumševičiaus ir L. Každailio Europos jaunimo čempionato bronzos medalio, dar yra Ievos Dumbauskaitės ir Monikos Povilaitytės sidabras pasaulio jaunimo čempionate, merginos taip pat laimėjo kelis R. Europos čempionato etapus. Jauniai Matas Navickas ir Edvinas Vaškelis sugebėjo įveikti didžiulę atranką ir patekti į Nandzingo jaunimo vasaros olimpines žaidynes. Patys jauniausieji Marius Barauskis ir Edgaras Bartkus bei Miglė Mazurkevičiūtė ir Irina Zobnina Europos jaunių iki 18 m. čempionate iškopė iki aštuntfinalio. Smagu, kad auga nauja daug žadanti tinklininkų karta, iš kurios tikimės pergalių ateityje“.

Į pusfinalį A. Rumševičius ir L. Každailis pateko ketvirtfinalyje 2:0 (21:16, 21:17) įveikę pirmus pagal reitingą italus Simone Chinellato ir Giacomo De Fabritiis.

Patekę tarp aštuonių geriausių porų A. Rumševičius ir L. Každailis iškovojo Lietuvai teisę žaisti kitų metų pasaulio jaunimo paplūdimio tinklinio čempionato pagrindiniame turnyre.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)