Iki kalno viršūnės likus apie 2 km į ataką šoko „Lotto Belisol“ australas Adamas Hansenas, netrukus paskui jį nuvažiavo iki tol antras rikiuotėje buvęs ir tuo metu lyderio marškinėlius vilkinčiam estui Reinui Taaramae („Confidis, Solutions Credits“) 6 sekundes pralaimintis A. Yatesas.

Aplenkęs australą 21-ių metų britas A. Yatesas padidino pranašumą ir likusius kilometrus iki finišo važiavo vienas. Grupėje be komandos draugų likęs estas desperatiškai bandė neatsilikti daugiau nei juos skiriančias šešias sekundes, bet pranašumas tik augo. O pabaigoje estą nuo lyderio marškinėlių praradimo galėjo išsaugoti „Cannondale“ komandai atstovaujantis Davide’as Formolo, kuris likus apie 300 metrų atakavo ir taip galėjo ištirpdyti pranašumą.

Deja, bet R. Taaramae nepavyko pasigauti italo rato ir šeštojo etapo nugalėtojui jis pralaimėjo 7 sekundes ir neteko lyderio marškinėlių. Likę du lygumų etapai, jei nenutiks nieko netikėto neturėtų pakeisti lyderių rikiuotės.

Prieš Turkijos turą „Orica-GreenEDGE“ komanda atvyko su mintimis laimėti atskyrus etapus ir pasižiūrėti kaip atrodys jaunieji broliai Yatesai, bet vienas iš jų patyrė traumą, o antrasis kiek netikėtai tapo lenktynių lyderiu. Tai iš esmės keičia lenktynių taktiką paskutiniuose dviejuose etapuose, kuriuose save turėjo parodyti A. Kruopis. Dabar visas komandos dėmesys bus išlaikyti lyderio marškinėlius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)