Birželio viduryje lietuvis laimėjo Maltos atvirą čempionatą, liepos 10-ą užėmė trečią vietą Čekijos čempionate, o praėjusį sekmadienį pakilo į antrą poziciją Lenkijoje.

Toks rezultatas kaimyninėje šalyje kauniečiui atnešė 4,5 tūkstančių eurų piniginį prizą. Visas Lenkijos atviro čempionato prizų fondas buvo 40 200 eurų.

A. Daniūnas turnyro pirmame etape dalyvavo vilkėdamas marškinėlius, ant kurių buvo užsirašęs savo geriausių 12 partijų vidutinį rezultatą - 239 taškus. Būtent toks buvo kauniečio rezultatas turnyro Lenkijoje atrankoje, lėmęs kelialapį į prizinių vietų dalybas.

Turnyro pusfinalyje lietuvis susitiko su boulingo pasaulyje puikiai žinomais suomiu Osku Palermaa ir Francois Louwu iš Pietų Afrikos Respublikos. Kelias į finalą po 2 partijų turėjo atsiverti tik geriausią rezultatą pasiekusiam sportininkui.

Pirmą partiją A. Daniūnas laimėjo gana tvirtai. Kaunietis surinko 236 taškus, O. Palermaa - 190, o F. Louwas - 172. Antroje suomis privertė lietuvį gerokai pasijaudinti, tačiau pačioje partijos pabaigoje vis dėlto pritrūko sėkmės ir liko antras. A. Daniūnas pusfinalį baigė surinkęs 465 taškus, suomis - 456. PAR atstovas surinko 382 taškus.

Finale lietuvio laukė kova su dar vienu suomiu Jari Ratia ir britu Richardu Teece'u. Pastarasis galingai pradėjo lemiamą etapą ir neleido suabejoti savo pranašumu iki pat paskutinio metimo. Britas pirmojoje partijoje pelnė 221 tašką, antroje - 229 ir su iš viso pelnytais 450 taškų tapo turnyro nugalėtoju. Jam atiteko 7 tūkstančių eurų čekis.

Tuo metu A. Daniūnas ir J. Ratia atkakliai kovėsi dėl antros vietos. Kaunietis ne itin sėkmingai pradėjo finalą (9 taškai pirmais dviem metimais), tačiau atsitiesė ir pirmą partiją baigė antras. Lietuvis joje surinko 185 taškus, suomis - 173.

Antroje partijoje svarstyklės vėl galėjo pakrypti tiek į vieną, tiek į kitą pusę. J. Ratia partiją pradėjo 5 „straikais“ iš eilės, bet pabaigoje pradėjo klysti ir turėjo pripažinti A. Daniūno pranašumą. Antrą partiją prieš suomį lietuvis laimėjo 216:199, o visą finalą - 401:372.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją