Iš viso turnyre dalyvavo 115 vaikų ir jaunimo iki 18 metų. Turnyre taip pat dalyvavo Kyumeikan kendo mokyklos nariai Kristupas Kazakevičius ir Pijus Makauskas, kurie savo kovas baigė pirmajame rate.

„Diuseldor Cup 20“ - jubiliejinis Kendo turnyras, kurį organizavo didžiausia japonų bendruomenė Vokietijoje, jungianti daugiau nei vieną tūkstantį čia gyvenančių japonų. Turnyre taip pat dalyvavo bendruomenės nariai iš Didžiosios Britanijos, Belgijos ir Olandijos.

Kendo – tai tradicinis Japonų kovos menas su kardais. Šiuo metu Kendo kaip mokymo priemonė Japonijoje yra įtrauktas į visų vidurinių ir aukštųjų mokyklų mokslo programas.

Bendroji Kendo idėja yra treniruoti žmogaus charakterį taikant Katanos principus. Kendo išvertus į lietuvių kalbą reiškia „kardo (Ken) kelias (Do)“. Kendo istorija siekia XII amžių. Norėdami išlaikyti kovinę dvasią ir padaryti kendo prieinamą kiekvienam 1863 m. japonų meistrai supaprastino šią kovos meno rūšį ir treniruotėse pradėjo naudoti bambukinius kardus bei lengvesnes, bet visiškai patikimas apsaugas, kurios naudojamos iki šių dienų.

Lietuvoje Kendo kovos menas skaičiuoja septintus metus. Praktikuojančių žmonių skaičius mūsų krašte siekia 200.

Kitas Kendo turnyras kuriam ruošiasi Kyumeikan kendo mokyklos auklėtiniai - sausio 26-27 d. „V Shiten cup“ Sankt Peterburge.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)