Renginyje siekta naujo 24 val. bėgimo planetos rekordo, kurį šturmavo ultra bėgimo žvaigždė Aleksandras Sorokinas.

Po 12-os valandų bėgimo ir įveiktų 166,78 km A. Sorokinas dar lenkė pasaulio rekordo grafiką, tačiau pasijautė prastai ir nusprendė trauktis iš varžybų.

Iš trasos po pusės paros bėgimo pasitraukė ir stiprus stajeris iš Lenkijos Andžejus Piotrowskis, bėgęs greta A. Sorokino.

Tokiu atveju galimybės laimėti 24 val. bėgimą atsivėrė kitiems varžybų dalyviams.

Tokia galimybe pasinaudojo K. Rimkus, kuris per 24 val. įveikė 240,007 km. Tokio rezultato pakako pasiekti tarptautinio sporto meistro normatyvą.

Jis – ne naujokas ultra distancijų bėgimuose: 34-ių socialinių tinkų ir komunikacijos ekspertas balandžio pabaigoje bėgdamas iš Klaipėdos į Vilnių įveikė 208 kilometrus, dar prieš tai bent kelis kartus yra nubėgęs 100 km ir daugiau.

Rezultatai:

  1. Karolis Rimkus – 240.007 km
  2. Marius Zakarauskas – 195.356 km
  3. Alvydas Batakis – 187.86 km


Estafečių įskaitoje nugalėjo „Sorokin Team“ komanda, kuri per 24 val. įveikė 338,43 km.

Antrą vietą užėmė „Bėgimo klubas“ (322,33 km), trečią vietą užėmė „Origami runners“ komanda (316,95 km).

Priminsime, kad 24 valandų bėgimo rekordas priklauso pačiam A. Sorokinui – 319,614 kilometrų.

„Tiesą pasakius, pats nežinau, kas tiksliai nutiko... Tiesiog organizmas neleido bėgti toliau, – sekmadienį sakė A. Sorokinas. – Jis pradėjo atsijunginėti po 130-ojo kilometro.

Supratau, kad nieko gero nebus. Pritempiau iki 12 valandų. Žinojau, jei kentėsiu iki pabaigos, nubėgsiu 270-280 kilometrų. Bet tikslai buvo kiek kitokie. Nusprendžiau save pasaugoti, nes gruodį dar laukia pasaulio 24 valandų bėgimo čempionatas“.

Bėgikas nenorėjo rizikuoti gauti traumą. „Tai yra viena iš priežasčių, kodėl nusprendžiau sustoti, – sakė A. Sorokinas. – Nuo pat pradžių jaučiau, kad kažkas yra ne taip.

Bėgdamas vis labiau jutau, kad nėra to, kas buvo prieš metus Europos čempionate, kuomet galėjau bėgti ir bėgti. Šįkart organizmas tiesiog pradėjo atjunginėti kojas. Ir viskas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją