Surinkęs 7 taškus iš 9 galimų, Pultinevičius (turnyro pradžios FIDE reitingas 2492) pagal papildomus rodiklius aplenkė Danijos atstovą GM Borisą Chatalbashevą (2535) bei lenką GM Grzegorzą Nasutą (2518).

19-metis marijampolietis nepralaimėjo nei vienos partijos, o paskutinėje partijoje lygiosiomis sužaidė su lietuviu IM Tomu Laurušu (2518). Paulius Suvalkų turnyre taip pat uždirbo ir 17,2 reitingo taško.

Laurušas taip pat pasirodė neblogai ir užėmė 5-ąją vietą. Neseniai didmeistrio titulą užsitikrinęs 25-erių kaunietis taip pat nepralaimėjo nei karto ir išsivežė 10,2 reitingo taško. Tomas iškovojo 4 pergales, 5 kartus sužaidė lygiosiomis ir baigė turnyrą su 6,5 taško. T

iek pat surinko ir reitingo favoritas, lenkas GM Bartoszas Socko (2619) bei Lietuvos šachmatininkas GM Eduardas Rozentalis (2520).

Pastarajam didelė dalis turnyro nesiklostė sėkmingai, tačiau nugalėjęs paskutinius tris savo varžovus 58-erių didmeistris galiausiai finišavo 6-oje vietoje.

Turnyre taip pat vyko žaibo šachmatų turnyras, kuriame 9 pergales iš tiek pat galimų pasiekė ir auksą iškovojo Laurušas.

Tai jau ne pirmas sėkmingas Lietuvos šachmatininkų pasirodymas šią vasarą – liepos 26-ąją Varšuvoje finišavo tarptautinis Warsaw Chess Open turnyras, kuriame taip pat dalyvavo šie trys Lietuvos šachmatininkai.

Čia taip pat pergalę iškovojo Pultinevičius, antrą vietą užėmė turnyre paskutiniąją didmeistrio normą įvykdęs Laurušas, o Rozentalis liko 7-as. Kiek anksčiau Laurušas ir Pultinevičius dalyvavo ir tarptautiniame šachmatų turnyre Viljanduose (Estija), skirtame Ilmaro Raudo atminimui. Čia pergalę iškovojo Laurušas, o Pultinevičius liko antras.

Rugpjūčio 1 d. atnaujintame Lietuvos šachmatininkų reitinge IM Tomas Laurušas (FIDE reitingas 2549) užima pirmąją vietą, GM Paulius Pultinevičius (2528) – antras, o GM Eduardas Rozentalis (2523) dalinasi 3-ą vietą kartu su GM Šarūnu Šulskiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją