Maltiečiai jau dvikovos pradžioje galėjo išsiveržti į priekį, bet pirmomis minutėmis po jų atlikto baudos smūgio kamuolys atsitrenkė į virpstą.

Lietuviai kėlinio viduryje perėmė iniciatyvą ir 23 min. Gediminas Marcišauskas pelnė pirmus tris taškus (3:0). Nors 29 min. geltona kortele buvo nubaustas Marius Andrijauskas, per jau teisėjo pridėtą laiką Mindaugas Misevičius atliko prispaudimą varžovų zonos įskaitiniame plote, o G. Marcišauskas dar realizavo ir papildomą smūgį - 10:0.

Vis dėlto šeimininkai po didžiosios pertraukos kilo į lemiamą šturmą ir vos per 13 minučių (nuo 46 iki 59 min.) pelnė net 14 taškų. Visus juos surinko Jamesas O'Brienas, pasižymėjęs dviem baudiniais, vienu taikliu smūgiu iš eigos ir kamuolio prispaudimu. Per likusias 20 minučių mūsiškiams atsakyti nors viena rezultatyvia ataka taip ir nebepavyko, tad pergalė rezultatu 14:10 atiteko Maltai. Tiesa, lietuviai už pralaimėjimą mažesniu nei 7 taškų skirtumu, uždirbo vieną „bonus“ tašką turnyro lentelėje.

Beje, dvikovą „Hibernians“ stadione stebėjo ir kviestinis svečias - Anglijos regbio rinktinės, kuri pasaulio čempionate Naujojoje Zelandijoje nužygiavo iki ketvirtfinalio, žvaigždė Mattas Banahanas.

Lietuvos rinktinės pagrindą sudarė Šiaulių „BaltRex“ ir „Vairo“ klubų žaidėjai bei trys regbininkai iš užsienio ekipų - Gediminas Marcišauskas ir Marius Andrijauskas (abu iš „Peterborough Lions RUFC“, Anglija) ir Andrius Martinskas („Enkopings RK, Švedija). Tačiau į Maltą išvyko tik 18 žaidėjų, tad lietuviai turėjo tik tris atsarginius.

Maltiečiai, kuriems tai buvo jau antra pergalė iš eilės (praėjusį savaitgalį Rygoje jie 28:0 (8:0) sutriuškino latvius), įsitvirtino trečioje grupės vietoje.

Primename, kad pirmojo rato susitikimą prieš metus Šiauliuose po dramatiškos kovos 9:6 (6:3) buvo laimėję Lietuvos sportininkai.

Tarptautinės regbio federacijos (IRB) sudaromame pasaulio vyrų regbio rinktinių reitinge Lietuva šiuo metu užima 39-ą vietą, o Malta - 46-ą.

Paskutinius du grupės mačus lietuviai žais jau kitais metais - balandžio 28 dieną svečiuose su Latvija ir gegužės 5 dieną namuose su Kroatija.

Kitame grupės mače Kroatijos regbininkai įtikinamai 34:8 (20:3) pranoko Latvijos komandą.

FIRA-AER Nacijų taurės antrojo A diviziono turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, santykis, papildomi „bonus“ taškai, visi taškai):

1.Švedija6510190:125224
2.Lietuva6312157:91519
3.Malta6303108:90415
4.Kroatija6204105:126311
5.Latvija610585:21337

Turnyro taškų skaičiavimo sistema: pergalė - 4 taškai, lygiosios - 2 taškai, pralaimėjimas - 0 taškų.

Papildomi taškai: už pralaimėjimą ne didesniu nei 7 taškų skirtumu - 1 taškas, už per mačą atliktus ne mažiau nei 4 kamuolio prispaudimus varžovų zonos įskaitiniame plote - 1 taškas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją