Tai buvo pirmas 33 metų amžiaus dviratininko laimėtas etapas, tačiau visą jam tekusį dėmesį jis skyrė „Bahrain-Victorious“ komandos draugui Gino Maderiui, kuris 26-erių žuvo praėjusio mėnesio „Tour de Suisse“ lenktynėse.

„Jis buvo vienintelė priežastis, kodėl aš laimėjau. Šis kartas tikrai buvo ypatingas. Tik dėl tavęs, Gino“, – pro ašaras po lenktynių kalbėjo ispanas.

Antradienio lenktynės įgavo formą tik joms įpusėjus, kadangi tada 14 dviratininkų atsiplėšė nuo likusiųjų ir tarpusavyje kovojo dėl aukščiausių pozicijų, tarp jų buvo ir P. Bilbao.

Latvis Krists Neilands atakavo lyderių grupelę važiuojant per paskutinę kalvą ir nuo likusiųjų išsiveržė net 35 sekundėmis, tačiau likus 3 kilometrams iki finišo P. Bilbao atliko energingą spurtą ir aplenkė latvį bei keturis kitus dviratininkus.

Pasak 10-to etapo nugalėtojo, pasiruošimas „Tour de France“ šįkart buvo labai sunkus, kadangi komandos draugo mirtis ispaną stipriai sukrėtė.

„Sunku buvo ruoštis paskutines dvi savaites, nes viskas apie ką galėjau galvoti buvo jis, tačiau mano šeima mane visada palaikė. Jie sukūrė man sąlygas nusiraminti, susikaupti ir visą savo energiją dėti į šias lenktynes, kad padaryčiau kažką ypatingo“, – pasakojo 33 metų dviratininkas.

Bendroje įskaitoje toliau pirmoje vietoje žengia danas Jonas Vingegaardas, antras žengia slovėnas Tadejus Pogačaras o antradienio nugalėtojas P. Bilbao pakilo į penktą.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją